Filenin Sultanları'ndan gururlandıran başarı! ABD'yi yenerek finale çıktılar..

Filenin Sultanları'ndan gururlandıran başarı! ABD'yi yenerek finale çıktılar..

FIVB Uluslar Ligi yarı final mücadelesinde ev sahibi ABD'yi 3-1 yenen Kadın Voleybol Milli Takımı, finale yükseldi. Final mücadelesinde Türkiye-Çin arasında oynanacak olan karşılaşma 17 Temmuz'da saat 01.30'da başlayacak.

Kadın Voleybol Milli Takımı, FIVB Uluslar Ligi yarı final mücadelesinde ev sahibi olan ABD'yi 3-1 yendi ve finale adını yazdırdı.

Filenin Sultanları blok sayımına başladı ve ABD 6-10, 7-13 geride kaldıktan sonra Ebrar Karakurt'un etkili oyunuyla maçı 7-11 ve 10-16'lık skorla böldü. Türkiye file önündeki blok üstünlüğünü korurken, yine Ebrar'ın set sayısıyla seti 25-14 kazanarak finale doğru yaklaşmaya başladı.

Filenin Sultanları'ndan gururlandıran başarı

Karşılıklı sayılarla başlayan üçüncü sette ise bireysel olarak hatalar öne çıktığı görüldü. Vargas ile etkili hücuma geçen Türkiye, bloklarla iyi savunma yaptı ve seti 22-24'lük skorla servise taşıdı. Bu arada ABD, final periyodunda güzel bir manşetle oyunu tersine çevirerek seti 26-24 öne geçirdi.

ABD, 4. Sete O'Neill ile etkili bir şekilde file önünde başladı. Rakibin 4-0'lık serinin ardından Türkiye 8-6'da mola aldı. Milli takım molaları iyi toparlarken, ev sahibi ekip 9-11 ile 14-18 öne geçtikten kısa bir süre sonra mola aldı. Rakibin atağını Zehra Güneş'in bloğuyla durduran Türkiye, seti 27-25 aldı kazanarak üst üste oynanan maçları saydırdı. Finalde ABD'yi 3-1 yenerek adını finale yazdırmış oldu.

Filenin Sultanları'ndan gururlandıran başarı

Türkiye-Çin ligi maçı 17 Temmuz'da oynanacak. Pazartesi günü saat 01.30'da başlaması planlanan maç öncesinde bugün Uluslar Ligi'nin üçüncü maçı, ABD ile Polonya arasında oynanacak.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.