Fenerbahçe dev derbide bir ilke imza attı

Fenerbahçe dev derbide bir ilke imza attı

Süper Lig'de Galatasaray'ı deplasmanda yenen Fenerbahçe, 15 yıl aradan sonra ilk kez derbide en çok puan toplayan sezonunu tekrarladı.

Trendyol Süper Lig’i 37. hafta maçlarında Fenerbahce, deplasmanda Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti. Geçen sezon Süper Lig'de derbi galibiyetinin sevincini yaşayamayan Fenerbahçe, bu sezonda ligde ezeli rakiplerine yenilmemesine rağmen TFF Süper Kupa maçı başladıktan hemen sonra sahadan çekilerek hükmen 3-0 mağlup sayılmıştı.

Fenerbahçe dev derbide bir ilke imza attı

Bu, sezonun ilk derbisinde 15. hafta maçında sarı-lacivertli takım, Dolmabahçe'de oynadığı karşılaşmada Beşiktaş'ı 3-1 mağlup etmişti. Kanaryalar, ligin 18. haftasında Galatasaray'ı konuk etti ancak maç golsüz sona erdi.

Fenerbahçe dev derbide bir ilke imza attı

Ligin 34. haftasında Kadıköy'de karşı karşıya gelen Fenerbahçe ile Beşiktaş, iç sahadaki karşılaşmayı 2-1 kazandı. Süper Lig'in 37. haftasında Rams Park'ta rakibi Galatasaray ile karşılaşan İsmail Kartal'ın öğrencileri, rakibini mağlup ederek sahadan 3 puan alarak ayrıldı. Fenerbahçe, ezeli rakiplerine karşı oynadığı 4 maçta 3 galibiyet ve 1 beraberlikle 10 puan elde etti. Sarı lacivertli takım bu rakama en son 2008/2009 sezonunda Luis Aragones yönetiminde ulaşmıştı.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.