Et fiyatları düştü, kuyruk uzadıkça uzadı

Et fiyatları düştü, kuyruk uzadıkça uzadı

Ramazan'da esnafın yaptığı indirimler müşterileri uzun kuyruklara soktu! İşte ayrıntılar...

Bursa'da faaliyet gösteren et toptancısı esnaflar, Ramazan ayı öncesinde et fiyatlarındaki artışa karşı bir araya gelerek tüketicilere müjdeli bir haber verdi. Ramazan alışverişlerini etkileyen yüksek fiyatlar, esnafların girişimiyle geride kaldı. Kasaplar arasında yapılan kampanya sonucunda kıyma, kuşbaşı ve diğer et ürünleri fiyatları yarı yarıya düştü.

Mahalle kasaplarında normalde 550 lira seviyelerinde olan kıyma, Ramazan öncesi yapılan anlaşma sayesinde 365 liraya indirildi. Aynı şekilde, kuşbaşı da 700 lira yerine 415 liradan satılmaya başlandı. Bu indirimli fiyatlar, et satan dükkanlarda uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu.

ramazan indirimi

Buna karşılık, zincir marketlerde ve isim yapmış mahalle kasaplarında fiyatlar daha yüksek seviyede kalmaya devam ediyor. Kıyma 480 ile 550 lira arasında, dana kuşbaşı 600-720 lira arasında, kasap köfte 450 ile 650 lira arasında, sucuk ise 600 ile bin lira arasında tezgahlarda yerini alıyor.

Bu fiyat indirimleri, tüketiciler tarafından olumlu bir şekilde karşılanırken, Ramazan alışverişlerini kolaylaştırdı. Yaklaşık 10 dakika kuyrukta bekleyen vatandaşlar, "Burada et hem kaliteli hem de ucuz, çünkü başka yerde 500-550 lira olan kıyma burada 400 lira. Uygun olduğu için kuyrukta bekliyoruz. Ramazan alışverişi için buradayız" şeklinde konuştu.

Bu anlaşmanın ardında, Ramazan öncesi kırmızı et fiyatlarına yapılan zamlar ve tüketicilerin yoğun şikayetleri yer alıyor. Rekabet Kurumu'nun müdahalesiyle bazı zincir marketlerin fiyatlarını sabitlediği açıklanmış, bu da tüketicileri sevindiren bir gelişme olmuştu.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.