Erdoğan: 'Batı'da İslamofobi ile mücadelede birlikte hareket etmeliyiz!'

Erdoğan: 'Batı'da İslamofobi ile mücadelede birlikte hareket etmeliyiz!'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Batı'da artan İslamofobi ve yabancı düşmanlığına karşı birlikte hareket etmeliyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 46. Kuzey Amerika Pakistan Tabipler Birliği (APPNA) Yıllık Konferansı Gala Yemeği'ne görüntülü mesaj gönderdi.

Derneğin 46. olağan toplantısının hayırlara vesile olmasını temenni eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında ​​85 milyon Türk vatandaşına selam gönderdi. Erdoğan, konuşmasında "Türkiye ve Pakistan olağanüstü ilişkilere sahip iki kardeş ülke. Sonra yine hayal ettiğimiz ortaklığın son örneğine tanık olduk. 6 Şubat depremiydi. .. Pakistanlı kardeşlerimiz insani yardım göndererek yanımızda olduklarını bizlere bir kez daha göstermişlerdir." dedi.

Pakistanlı Amerikalıların da APPNA kapsamında düzenlediği yardımlarla deprem sonrası Türkiye'ye yardımda bulunduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında ayrıca "Bize göstermiş olduğunuz dayanışmayı hiçbir zaman unutmayacağız, 11'i vuran depremin yaralarının sarılması için desteğinizi ve dualarınızı rica ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan 'Batı'da İslamofobi ile mücadelede birlikte hareket etmeliyiz!'

'Ortak hareket mesajı'

Bu dayanışmanın sonsuza dek sürmesini dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Batı'da artan İslamofobi ve yabancı düşmanlığına karşı ortak hareket etmeliyiz. İsveç'te Kurban Bayramı'nın ilk gününde Kur'an-ı Kerim'imize yapılan alçakça saldırı, İslamofobinin ürkütücü yüzünü gözler önüne serdi. Türk halkının bu kadar şiddetle tepki gösterdiği bu tür olayların bir daha yaşanmaması için hepimize, bütün Müslümanlara büyük görev düşüyor. Tek yürek, tek bilek ile hareket edersek dünyada kimse İslam'ın kutsal mekanlarına saldırmaya cesaret edemez. Peygamber Efendimiz'in emrettiği gibi tuğla gibi duvara bağlıyken kimse bileklerimizi bükemez. Etnik, mezhepsel, kültürel farklılıklarımızdan dolayı kimsenin aramıza girmesine, bizi bölmesine izin veremeyiz. Hepimiz bunu yapabilirsek, Rab'bin lütfunun bizimle olacağına inanıyorum. "

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.