Düğün salonları için flaş karar: O olay sonrası yasaklandı

Düğün salonları için flaş karar: O olay sonrası yasaklandı

Düğün salonları için yeni düzenlemeler duyuruldu. Musul'daki bir düğün salonunda havai fişeklerden ötürü oluşan yangın faciası üzerine yeni kararlar açıklandı.

İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Adem Sönmez düğün salonlarında yanıcı ve parlayıcı maddeleri kullanmama yönünde tedbirler alındı. Irak'ın Musul kentinde 26 Eylül akşamı düğün salonunda çıkan yangınla beraber 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiği 500 kişinin yaralandığı belirtildi. Bunun üzerine ülke geneli 3 gün yas ilan edildi.

Düğün ve kınalarda kullanılan volkanlar, köpükler ve mumların yasaklanmasıyla üyelerinde talep oluşturuldu. Sönmez, alınan kararla beraber özellikle kapalı alanlardaki yapılan etkinlikler sırasında kullanılan malzemelere yasak getirildiği belirtildi. Özellikle yanıcı maddeler zararlı gazlar çıkardığından ötürü bebek ve yaşlı insanlarda nefes darlığına neden olmaktadır. Tedbir alınması için alınan kararda can güvenliğinden ötürü elzem olduğunu düşünelerek yasak getirildi.

Düğün salon kararı

22 İLDE YENİ KARAR

Meslek odası üzerinden alınan kararla beraber İstanbul'daki düğün salonların için vurgu yapılarak etkinlik sahiplerinin buna karşı duyarlı olması gerektiği yönünde uyarılar yapıldı. Sönmez, alınan kararlar üzerine yüzde 90 oranında uygulanmalar başladı. Bu karar üzerine illere teşvik oluşturulurken 22 ilde bu uygulamanın başlatıldığı bilgisi verildi. 

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.