Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e sert tepki

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e sert tepki

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan bir açıklamada, 'aşırıcı İsrail hükümetinin soykırım politikalarının' Filistinliler ve İsrailliler için ehdit haline geldiği belirtildi ve bu konuya ilişkin tepki gösterildi.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan bir paylaşıma karşılık olarak Dışişleri Bakanlığı tarafından yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamanın içeriğinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Filistin halkına karşı işlemiş olduğu affedilmez olan suçları cesurca kınamaktadır. Türkiye, İsrail'in yaptığı katliamın sona erdirilmesi için aralıksız çaba gösteriyor ve İsrail'in uluslararası toplumdan izole edilmesiyle ilgili kararlı adımlar atıyor. Bazı İsrailli siyasetçilerin, hem Türkiye'ye hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı asılsız iddialar ile, saygısızca hedef almasının gerçekteki nedeni budur. Aşırılıkçı İsrail hükümetinin soykırım yönündeki politikaları, Filistinlilere ve İsraillilere karşı da tehdit haline gelmiştir." denildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e sert tepki

Açıklamada, Türkiye'nin İsrail'in Filistinlilere yönelik ırkçı ve adaletsiz politikalarını gündemine almaya devam edeceği vurgulanarak, Filistin halkı kendi devletine sahip olana kadar bu davayı savunacağı kaydedildi.

Bilindiği üzere İsrail'in Dışişleri Bakanı Katz, Başbakan Binyamin Netanyahu hakkındaki yorumlarını paylaşırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iftira atmıştı.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.