Deprem uzmanı 'deprem olabilir' dediği 4 bölgeyi açıkladı

Deprem uzmanı 'deprem olabilir' dediği 4 bölgeyi açıkladı

Türkiye'nin deprem bölgesi olduğu sıklıkla hatırlatılırken Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, önemli uyarılarda bulunarak 4 bölgeye dikkat çekti. İşte en kötü senaryoyu açıklamasıyla vatandaşlar tedirgin olmaya başladı.

Moriwaki'den uyarılar gelerek canlı yayında katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu. Büyük deprem beklediği iller ve olası İstanbul depremin boyutuyla beraber bazı konulara değinildi.

TÜRKİYE'NİN TEHLİKELİ 4 BÖLGESİ

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, 32 senedir Türkiye'de çok deprem yok diye gördüğünü ama 3 sene önce Silivri'de cami yıkılarak Elazığ'daki olaya ise 2 kere şahitlik yaptığını belirtti. Anadolu levhası, Afrika levhası ve Arap levhası olurken bu kırmızı koyu kısım fay hattı uzun süredir kırılmadığından deprem oluşmadı.

Yalnızca doğu tarafların değil Ege tarafında Batı Anadolu fay hattının olduğu yerlerde ara verildi. Kuzey Anadolu fay hattında 1939 Erzincan depremi görüldü.

Türkiye'de büyük depreminin hangi illerde yapılacağına dair açıklamalarda bulunan Japon uzmanı, ilkinin Doğu Anadolu fay hattının olduğunu ve Elazığ, Kahramanmaraş, Hatay bulunuyor. Doğu Anadolu fay hattıyla beraber Hatay sonrasında Suriye'ye geçiş yaparak öbür tarafı ise Kıbrıs'a gittiği bilgisi verildi.

Japon deprem uzmanı

İkinci olarak Elazığ'dan önce Bingöl, Muş, Bitlis ve Van gelmektedir.

Üçüncü tehlikeli bölge olarak İzmir, Muğla'dan sonra deprem yaşanırken 17 tane bina çökerken İzmir'in kendi fay hattının olmadığı görüldü. Ege Deniz'indeki adanın depremi ise 7'den fazla beklenmediği ama 6-6.5 şiddetinde olacağını belirtti.

Dördüncü bölge olarak ise Kuzey Anadolu fay hattı İzmit'te yer alırken Güney kesimlerde ise İnegöl, Bursa, Bandırma ve Balıkesir'in kesimlerinde bekleniyor.

JAPON UZMANINDAN EN KÖTÜ SENARYO

İstanbul depremi için konuşan Moriwaki, 8 tane ayrı hat olduğunu ve Silivri tarafı için tehlike oluştuğu bilgisi verildi. Bu hatların bazıları 6.8 şiddetinde olurken bazıları ise 7 şiddetinde olması tahmin ediliyor. Erzincan depremi gibi 7.9 şiddetinde deprem oluşurken az ihtimal üzerine yinede buna hazır olmak gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.