Defineciler ormanı istila etti: Gelen görüntüler yürek dağladı

Defineciler ormanı istila etti: Gelen görüntüler yürek dağladı

Yine bir define hayali yine bir orman tahribatı! Görenler ormanın haline çok üzüldü! Tüm detaylar haberimizde.

Define hayali olan insanlar ormanları mahvetti! Vatandaşlar ormanın haline isyan etti! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

DEFİNE HAYALİYLE ORMAN MAHVEDİLDİ

Define hayali olan insanlar Trabzon Sürmene ilçesinde Aksu Mahallesi Aytora mezrasında yer alan ormana iş makineleriyle girdi. 100 metre uzunluğu olan yol ve 8 metre genişliği ile 5 metre derinliğinde çukur açtılar. Definecilerin yakalanması için köy sakinleri şikayetçi olurken yakalama çalışmaları başladı. İlçe sakinlerinden Sabri Malkoç konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı; 'Dağ yolundan girip orman içine kaçak kazı çalışması yapmışlar. 

define hayaliyle ormanları mahvettiler

100 metre içeri girmişler. Yol yaparken taş kırılmış, yol ucunda 8 metre çapında 5-6 metre derinliğinde çukur açmışlar. Birkaç metre hiltiyle kırıldı sandım. Köyden birine Allah rızası için şu garibana bir yol yapın desek kimsenin umurunda olmaz ama gelip bu hale getirmişler. Ne zaman yapıldığı bilinmiyor, yoldan geçenler anlamış.' Hasan Atalı ise konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı; 'Aşağıda mahalle var, taşları yolun kenarına koymuşlar. Taşlar yuvarlansa evler arar görür Güvenlik güçlerine de haber verildi. İşin peşini bırakacaklarını düşünmüyorum. 15-20 gün olmuş diye düşünüyoruz. Milleti takip etmişler. Herkes çayda, fındıkta çalışırken onlar ormanı bu hale getirmiş. Yapın destek yapmazlar, kazın desek kazmazlar. Mağara yapmışlar resmen. Neye heves edip kazdıklarını bilmiyoruz.' 

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.