DASK'tan milyonlarca ev sahibine ucuz poliçe uyarısı

DASK'tan milyonlarca ev sahibine ucuz poliçe uyarısı

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Ebru Gençosmanoğlu, zorunlu deprem sigortasında evin metrekaresine bakılarak tazminat belirlendiğine değindi. Ucuz poliçe uyarıları dikkat çekti.

AFAD ve Gebze Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Afet ve Dirençlilik Kongresi üzerine yapılan toplantıda vatandaşlara ucuz poliçe uyarılarında bulundu. Sırf elektrik ve suyunu bağlatabilmek için 1-2 milyon liralık evleri için 10 bin TL teminat bedeli belirlendi.

Gençosmanoğlu, sigortacılık sektörü üzerinde sigorta isteyen kişiler için vurgu yaparken zorunlu deprem sigortası satın almak için sigorta acentesine başvuruda bulunan evin metrekaresinin önemi belirtildi. İnsanlar sigorta primini düşük ödeyebilmek için evlerinin metrekarelerini yanlış beyan etmişler. Bu da onların alacakları tazminat üzerinde hak kayıpları yaşanıyor. Sigorta yaptıracaklara yanlış beyanlarda bulunulmamasına ifade edilirken Gençosmanoğlu, ucuz poliçe alacağım diye yanlış metrekare beyan etmemeleri yönünde bilgilendirmede bulundu.

DASK

DEPREM BÖLGESİNDE 34 MİLYAR DOLAR ÖDEME

2000-2023 döneminde yaklaşık 1 milyar TL tazminat ödemesi yapılırken Kahramanmaraş'da yaşanan 6 Şubat tarihinde ki depremle tazminat tutarı 34 milyar lira olarak belirlendi.

Deprem bölgesinde 600 bin dosya açtıkları, 19 ilde tazminat ödemelerine değinen Gençosmanoğlu, yüzde 98'ini 6 ayda bitirilmesiyle kalan yüzde 2'lik kısmın ise eksik evrak bekleyen dosyalar olduğunu tazminat üzerinde hak kazanılması durumunda ödemelerini belirtti.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.