Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yumruklu saldırıya jet hızında tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yumruklu saldırıya jet hızında tepki!

Ankaragücü-Rizespor karşılaşmasının ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, maçın hakemi Halil Umut Meler'e saha ortasında saldırdı. Saldırgan Koca'ya özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere çok sayıda tepki geldi. Erdoğan, "Spor barış ve kardeşlikle eş anlamlıdır" dedi. Spor şiddetle bağdaşmaz. " şeklinde bir paylaşım yaptı.

Trendyol Süper Lig'i 15. hafta maçlarında MKE Ankaragücü ve Çaykur Rizespor arasında bu hafta oynanan karşılaşma 1-1 beraberlikle sonuçlandı. Maçın bittikten hemen sonra Ankaragücü Başkanı Faruk Koca sahanın ortasına giderek maçın hakemi Halil Umut Meler'e yumrukla saldırdı. Başkan Koca,'nın sert darbesine maruz kalan hakem Meler yere düşerken sol gözünün morardığı görüldü.

"ŞİDDETİN TÜRK SPORUNUN İÇERİSİNDE OLMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Türk futbolunda bir karanlık gece olarak tanımlanan olayla ilgili tepkiler çok büyüktü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hakem Halil Umut Meler'in bir an önce iyileşmesini dilediğini ifade ederken “Bu akşam MKE Ankaragücü ile aykur Rizespor karşılaşması sonrası alil Umut Meler'e yapılan saldırıyı kınıyor ve kendisine acil şifalar diliyorum. Spor barış ve kardeşlikle eş anlamlıdır. Spor şiddetle bağdaşmaz. Türk sporunda şiddete asla izin vermeyeceğiz” şeklinde ifadeler kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yumruklu saldırıya jet hızında tepki

"KABUL EDİLEMEZ"

Maçta yaşanan olayın hemen ardından bir açıklama yapan çişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Barış ve dostluk toprağı olan yeşil alanlarımızda bu tür olayların kabul edilmesi mümkün değildir" dedi. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Yeşil alanlarımızda, barış ve dostluk topraklarımızda bu tür olayların kabul edilmesi mümkün değildir. Bu üzücü olayın takipçisiyiz! Türk hakemlerini yurt dışında temsil eden hakem Halil Umut Meler'e de acil şifalar diliyorum."

GENÇLİK BAKANI'NDAN KINAMA MESAJI!

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesabından nkaragücü-Rizespor karşılaşması sonrası Halil Umut Meler'e karşı gerçekleştirilen saldırıyı kınarken “MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonunda Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. ürk sporunun ve futbolunun ruhuna uymayan görüntüleri sahamızda görmek istemiyoruz." dedi.

NUMAN KURTULMUŞ: BU OLAMAZ

TBMM Genel Kurul Başkanı Numan Kurtulmuş, genel kurula yaptığı açıklamada, maçta hakem olarak görev yapan Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı TBMM Genel Kurulu adına şiddetle kınadığını belirterek "Böyle bir şey olamaz. Bir spor sahasına böyle bir saldırı asla kabul edilemez." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yumruklu saldırıya jet hızında tepki

CEVDET YILMAZ: ŞİDDET VAKALARINI KINIYORUM

Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise, sosyal medya paylaşımında şunları söyledi: “Bu akşamki MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından yaşanan kabul edilemez şiddet eylemlerini kınıyor ve Halil Umut Meler ve tüm takıma yapılan saldırının ardından yeteneğin hızla toparlanmasını diliyorum.

CHP LİDERİ ÖZEL: "ÖNLEM ALMAYANLARI GÖREVLERİNİ YAPMAYA DAVET EDİYORUM"

CHP lideri Özgür Özel X hesabı üzerinden şu paylaşımı yayınladı:

Ankaragücü kulübü başkanı Faruk Koca'nın, maç sonrası FIFA lisanslı hakemimiz Halil Umut Meler'e vurmasıyla başlayan olayı şiddetle kınıyorum. Spor sahalarında şiddetin ortadan kaldırılması için yeterli tedbirleri almayanlara görevlerini yapmaya davet ediyorum."

“SALDIRININ HERHANGİ BİR NEDENİ OLAMAZ”

Vatan Partisi lideri Muharrem İnce de sosyal medya paylaşımında "MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasında hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırının hiçbir gerekçesi, mazereti olamaz. Bu olaya karışmı olan herkesin derhal cezalandırılması gerekiyor. Umarım hakem Halil Umut Meler bir an önce sağlığına kavuşur." şeklinde ifadeler kullandı.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.