Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan büyükelçi atama kararları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan büyükelçi atama kararları

Resmi Gazete'de yayımlanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasını taşıyan kararda, Suudi Arabistan, Slovak Cumhuriyeti, Portekiz, Tunus ile Kuzey Makedonya'ya büyükelçi atandığı bildirildi. Büyükelçi olarak ataması yapılan isimler arasında eski AK Parti Milletvekili Nükhet Hotar, eski Beyoğlu Ahmet Belediye Başkanı Misbah Demircan ve Emrullah İşler'in de yer aldığı görüldü.

Çok sayıda büyükelçiliğe atamalara ilişkin kararlar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile esmi Gazete'de yayımlanan karar gereği, Fatma Seniha Nükhet Hotar, Türkiye Cumhuriyeti'nin Akdeniz Birliği (UUA) Özel Temsilcisi olarak atanarak büyükelçilik görevine getirildi.

Tunus Cumhuriyeti'nin nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik görevine Ahmet Misbah Demircan'ın, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nin nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik görevine Fatih Ulusoy'un, Slovak Cumhuriyeti'nin nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik görevine, daha önceden Dış Politika Danışma Kurulu Üyesi olarak görev alan Erkan Özoral'ın atandığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan büyükelçi atama kararları

Portekiz Cumhuriyeti'nin nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik görevine ise Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Strateji Geliştirme Başkanı olarak görev yapan Haldun Koç'un ataması yapıldı.

Türkiye Cumhuriyeti İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Daimi Temsilcisi Cenk Uraz, Türkiye Cumhuriyeti Cibuti Büyükelçiliği'ne Erdal Sabri Ergen, Suudi Arabistan Krallığı'nın nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik görevine Emrullah İşler, Dominik Cumhuriyeti'nin nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik görevine, Kültür İşleri Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Emriye Bağdagül Ormancı'nın atamasının gerçekleştirildiği bilgisi de paylaşıldı.

Balkanlar ve Orta Avrupa Bölgesi Genel Müdür Yardımcısı Alper Aktaş, Türkiye Cumhuriyeti'nin Somali Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak atandı. Türkiye Cumhuriyeti'nin Çad Büyükelçiliği'ne ABD Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Cem Utkan, Gambiya Cumhuriyeti'nin nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik görevine, Göç, İltica ve Vize Genel Müdür Yardımcısı olarak Fahri Türker Oba'nın ataması yhapıldı.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.