Bakanlık tatil sezonu öncesi sahildeki yatlar için düğmeye bastı

Bakanlık tatil sezonu öncesi sahildeki yatlar için düğmeye bastı

Sahildeki yatlara ve kaçak yapılara karşı işlem başlatıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Bazı kıyı bölgelerinin mafyavari bir tavırla işgal edildiğini görüyoruz" diyerek, kaçak olan tüm eserlerin yıkılacağını duyurdu. Bakan Özhaseki ayrıca tüm yatların denetleneceğini belirterek, "Burada tatile giderse belirlenen ücreti ödeyecek." diye konuştu.

Yaz tatili öncesinde Artvin'den Hatay'a kadar tüm Hilal sahilinde denetimler yapıldı. Sahilde kaçak yapılara ve tüm kaçak faaliyetlere karşı önlem alındı.

“TÜM KAÇAK YAPILARI TEMİZLEYECEĞİZ, ÜLKEMİZİN PLAJLARA, PLAJLARA KOLAY ERİŞİMİ SAĞLAYACAĞIZ”

Bakanlık tatil sezonu öncesi sahildeki yatlar için düğmeye bastı

Bakan Özhaseki, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kabine toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki, sahildeki yapılarla ilgili bir çalışma başlattıklarını belirterek, “Artvin'den Hatay'a kadar bir hilal çizelim, bütün kıyıları kontrol ediyoruz. Bazı kıyı bölgelerinin mafyavari yaklaşımlarla ele geçirildiğini görüyoruz. Buna izin vermeyeceğiz. Yasadışı yapılar, her türlü yasa dışı eylem; Kaçak binaları yıkacağız. Orada bir ihbar hattı kuracağız. İnsanlar şöyle diyecek: “Bunlar bizim burada denize ulaşmamızı engelliyor.” Türkiye bir hukuk devletidir. Hiçbir güç hukukun üstünde değildir, hiçbir güç Türk devletinin üstünde değildir. Kaçak bina işletenlere karşı farklı düşünüp yasal işlem başlatacağız. Tüm kaçak yapıları temizleyeceğiz ve ülkemizin kıyılarına, plajlarına kolay ulaşımını sağlayacağız" diye konuştu.

“YAZ BOYUNCA HERKES TANIK OLACAK”

Bakan Özhaseki, devletin sahillerindeki kaçak yapılaşmalarla mücadele için üzerlerine düşeni yapacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Dediğim gibi bana çok sayıda ihbar geldi. Orada web siteleri oluşturuldu. Onlar zengin insanlar. Oradan sahile inmemizi engellediler. Kimsenin endişelenmesine gerek yok, hükümetimiz üzerine düşeni yapacaktır ve yapacaktır. 15-20 günde temelleri ve altyapıyı oluşturalım; Burada nasıl hareket edeceğiz, yol haritasını nasıl takip edeceğiz. Sonra çıkıp devam edeceğiz. Yaz boyu buna herkes şahit olacak. Belki oteller sıklıkla önlerine katlanır sandalyeler atıyor. Ama bu kimsenin gelmesine engel değil. Denizde yüzen kimseye hiçbir şey söylemedi. Sorun orada değil; Esas olan diğer tarafta koy bulmuşlar, 3-4 kişi çöküp oraya büfe gibi bir şey koymuşlar. Orada küçük şeyler satıyor ama katlanır sandalyeye oturuyor ve ne kadar istediğini görüyor. Aileleriyle birlikte gidenler bu işgalcilerle nasıl yüzleşecek?”

“DENİZİN KİRLİLİĞİNİ ÖNLEYECEĞİZ'

Bakanlık tatil sezonu öncesi sahildeki yatlar için düğmeye bastı

Yasadışı faaliyetlere tolerans göstermeyeceklerini vurgulayan Bakan Özhaseki, şöyle devam etti:

"O yüzden buraları temizleyeceğiz. Halk plajlarının açılması konusunda Kültür ve Turizm Bakanımızla görüştük. MUÇEV (Muğla Turizm Çevre Örgütü) adında Türkiye'nin her yerinde kıyılarla ilgilenen bir kuruluşumuz var. Sahillerdeki sorumlu olduğu yerleri istismar edecek. Tabi ki burada gerekli 1-2 şeyi yapacağız. Denizlerin kirlenmesini önleyip temiz tutacağız. Daha sonra insanlar kendi ihtiyaçlarını gördüler. Yediğinizi, içtiğinizi alır, alır ve getirir. Orada ticaret yapmaya gerek yok. Artık tüm yatları kontrol edecek Mapa Şamandıra Sistemini de devreye alacağız. Mesela birisi bir tekne alıp 3 ay boyunca körfezimizde çektirdi. Yaz tatilinde oradaydı. Bırakın onları, sorun değil; Ama denizi kirletiyorlar. Tekneleri ğaçlara bağlayarak ağaçları yok ediyorlar. Mapa Şamandıra projemizle bunun önüne geçeceğiz. Bizim kuracağımız göz şamandırasına teknelerini bağlayacaklar. Tüm yatları tescil ettireceğiz. Burada tatile giderse belirlenen tutarı ödeyecek. Daha sonra atıklarını kendisine getirdiğimiz atık gemisine aktaracak. Vermek zorunda kalacak, atıklarını denize atamayacak. Her şeyi kontrol edeceğiz ve sularımızı koruyacağız.”

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.