Bakan Bayraktar'dan kalıcı yaz saati açıklaması!

Bakan Bayraktar'dan kalıcı yaz saati açıklaması!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar yaz saati uygulamasının yıl boyunca uygulanmasının daha yararlı olacağını, kış saatine geçiş yapılmayacağını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yaz saati uygulamasının yıl boyunca uygulanmasının daha yararlı olacağını söyleyerek kış saati uygulamasına geçilmeyeceğini belirtti. 

Yaz saati uygulaması ülkemizde 7 yıldır sürdürülmektedir. 

Dünya çapında ekim ayı ile  kış saati uygulamasına geçilerek saatler bir saat geri alınmaktadır. Güneş ışığından daha fazla yararlanmayı amaçlayan yaz ve kış saati uygulaması 2016 yılından bu yana Türkiye'de uygulanmamaktadır.

saat

Yaz ve Kış Saati Uygulamaları Nedir? 

Kış saati uygulaması, saatin birçok ülkede mevsim değişikliklerine göre ayarlandığı anlamına gelir. Normalde, kış aylarında günler daha kısa olduğu için güneş ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla saatler bir saat geri alınır. Bu uygulama güneş ışığından daha etkin yararlanmayı ve enerji tasarrufunu teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

Saatin geri alınmasıyla enerji tüketimi azaltılabilir çünkü akşamları doğal ışık daha uzun süre kullanılabilir. Bununla birlikte, bu uygulamanın etkileri ve faydaları ülkeden ülkeye değişebilir. Bazıları bu uygulamayı terk etmiş veya hiç uygulamamış olabilir. Kış saati uygulaması genellikle günlerin uzamaya başladığı ilkbaharda sona erer.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.