Bakan Bayraktar duyurdu: Temmuz'da müjde geliyor

Bakan Bayraktar duyurdu: Temmuz'da müjde geliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar doğalgaz üretimi ile ilgili nasıl bir müjde verdi? İşte Detaylar…

 Günlük olarak 5 milyon metreküp üretim yapıyoruz. 2 milyon haneye yetecek düzeyde doğalgazı bugün itibari ile üretmekteyiz.’’ Diye belirtti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar ayrıca ‘’Keşifler bulunuyor, yeni sondaj çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Göktepe 1 ve 2’den de Temmuz ayı içerisinde önemli ve güzel haberler vermeye düşünüyoruz’’ diye belirtti.

Bakan Bayraktar duyurdu: Temmuz'da müjde geliyor

Bakan Bayraktardan Açıklama Geldi! ‘’Temmuz Ayı İçerisinde Halkımıza Mutlu bir Haber Vermeyi Düşünüyoruz’’

Bakan Bayraktar, Habertürk TV’de Mehmet Yeşilkaya ve Sena Alkan’ın sunduğu programda tüm sorulara yanıt verdi. Bugün itibari ile doğalgaz üretimi konusunda rekor seviyeye ulaştık. Günlük olarak 5 milyon metreküp üretim yapıyoruz. Hane halkımız, evlerde kullanılan doğalgaza bakıldığında bugün 20 milyon haneye doğalgaz ulaşımı sağlanıyor. Bugün 2 milyon hane halkına yetecek seviyede doğalgazı üretiyoruz. Şu zamandaki rakam hane halkının %10 ihtiyaçlarını gideriyor. Sanayi ve elektrik konusunda ülkemizin 50 milyar metreküp tüketimi bulunuyor.

Üretimlerimiz erken süreçtedir. Hedefimizde hane halkının tüketimlerini kendi imkanlarımız ile ilk süreç itibariyle karşılamak var. Şuan itibariyle 5 milyon metreküp ulaştığımız noktadır. 2025 yılının ilk çeyrek diliminde 10 milyon metreküpü hedeflemekteyiz. 20 milyon hane halkına ulaşabilmek için bu seviyeyi 5 katına kadar çıkarmamız gerekiyor. 2028 yılına kadar bu hedeflerimizi gerçekleştirmek istiyoruz.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.