Araçlarda karekod dönemi resmen başladı

Araçlarda karekod dönemi resmen başladı

Ülkemizde yaşayan milyonları aşkın araç sahibini ilgilendiren bir haber geldi. Yeni bir dönem resmen başladı ve artık bu işaretler yavaş yavaş kaldırılıyor. Pek çok araç sahibi bu gelişmeden habersizdi. İşte detaylar...

Yeni yılın başında bir takım yeni düzenlemelerle karşılaştık. Bu düzenlemeler otomobil piyasasına da uygulandı. Bu alandaki en son düzenlemeler yakın zamanda yayımlandı. Detaylar haberimizde...

su

MİLYONLARCA ARAÇ SAHİBİNİ İLGİLENDİRİYOR. KAREKOD DÖNEMİ BAŞLADI

Milyonlarca araç sahibini etkileyecek bir karar hayata geçti. QR kod tabelalarına geçiş 1 Ocak 2024'te başladı. Artık tüm yeni plakaların QR kodlu plakaları kullanması gerekiyor. Tabelanın üzerinde QR kodun yanı sıra 12 haneli bir seri numarası da yer alıyor.

1 Ocak 2024'ten itibaren QR kodlu plakaların dönemi başlayacak. Bu tarihten sonra kayıt olan tüm araçların QR kod plakasına sahip olması gerekmektedir. Araç sahiplerine QR kodlu bir plaka veriliyor.

 Yönetmeliğin 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe girmesiyle birlikte bazı bölgelerde "QR kod" sistemine geçiş yapılmaya başlandı.

Sahte plakaları önlemeye yönelik bu sözde APP sisteminin, trafiğe ilk kez veya tekrar giren her araca takılması gerekiyor.

Bu QR kod ile plaka seri numarasını kullanarak aracınızın nerede ve ne zaman üretildiğine dair tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. QR kod işaretinin basımı, basılı sertifikayı noterden aldığınız tüm lokasyonlarda ve taksilerde yapılabilmektedir.

Plakaya yerleştirilen QR kodu, eyalet kodu ile harf grubu arasına yerleştirilmelidir. 1 Ocak 2024'ten itibaren tüm plaka kayıtlarında plaka bilgilerini doğrulayabilen 15 x 15 mm'lik QR kod zorunlu olacaktır.

 Ancak mevcut kaydı değiştirmeye gerek olmadığını vurgulamak isteriz. Bu nedenle halihazırda kayıtlı bir aracınız varsa plakanızı değiştirmenize gerek yoktur. Ancak aracınızı satmanız durumunda yeni plakanızın yeni düzenlemelere uygun olması gerekecektir.

Bir tabela kaybolursa veya bir inceleme tabelada "maddi kusur" bulunduğunu belirlerse, yeni bir tabela yerleştirilmesiyle değiştirilmelidir.

Tabelanın üzerinde QR kodun yanı sıra 12 haneli bir seri numarası da yer alıyor.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.