Ankara, İzmir, Manisa, İzmir, Gaziantep ve o illere korkutan uyarı! Bu kez çok fena geliyor

Ankara, İzmir, Manisa, İzmir, Gaziantep ve o illere korkutan uyarı! Bu kez çok fena geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden önemli açıklamalar geldi. Mevsim normallerinin üzerinde devam eden hava durumu üzerine aşırı sıcakların ne zaman biteceği araştırılmaya başlandı. MGM Hava Tahmin Uzmanı Yusuf Ziya Yavuz'un açıklamaları dikkat çekti.

Herkesin merakla beklediği sorulara yanıt gelmeye devam ederken Yavuz, hava durumuna ilişkin önemli bir yağış beklenmediğine değindi. Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı bölgelerinde yağışların olması bekleniyor. Yüksek sıcaklıklar ülke genelinde etkisini gösterirken iç ve doğu bölgelerde birkaç derece düşüş yaşanmasıyla sıcaklıkların etkisini sürdüreceği tahminler arasında.

HANGİ BÖLGELERDE YAĞIŞ VAR?

İstanbul, İzmir ve Ankara'nın hava durumuna dair yapılan incelemelerde Yavuz, İstanbul'da hava sıcaklıklara 33 derecede devam ederken 1-2 derece üzerinde artış yaşanması bekleniyor. Ankara’da 32-34 derece hava sıcaklıkları yer alırken, Ankara’da da yağış söz konusu değildir. İzmir’de hava sıcaklığı bugün 40 derecelere gelirken Çarşamba gününden sonra 3-4 derecelik bir düşüş yaşanacağı görülüyor.

yağış

DEPREM BÖLGESİNDE SICAK HAVA DALGASI

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonrası etkilenen illerde yağışların olacağını belirten Yavuz, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 38-40 derecelerin görüleceğinin altını çizdi. Malatya, Elazığ çevrelerinde önümüzdeki hafta hava sıcaklıkları 37 derecelerde yer alacak.

SICAKLIKLAR AZALMASI BEKLENİYOR

Henüz net bir durum söz konusu olmasada Pazar, pazartesi günü özellikle Güney Ege bölgelerinde ve Batı Akdeniz'in kıyı kesimlerinde yer yer sağanak yağışların görülme ihtimali yer alıyor. Tatil bölgelerinde yağış olabileceğini belirten Yavuz, 45-46 derecelerin artık son bulduğunu 40-41'lere düşüleceğini açıkladı. 

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.