Aliyev ve Paşinyan el sıkışmaya hazırlanıyor

Aliyev ve Paşinyan el sıkışmaya hazırlanıyor

Azerbaycan ve Ermenistan, Rus haber ajansı aracılığıyla duyurulan bir bildiri ile barış anlaşması temel prensiplerinde anlaşmaya vardı. Ermenistan Başbakanı Paşinyan, "İmzalanacak barış anlaşmasının temel prensiplerinde ortak bir anlayışa vardık. Azerbaycan ile temel ilkeler konusunda mutabık kaldık" şeklinde açıklamada bulundu. İşte detaylar...

Ermenistan'ın başkenti Erivan, AGİT Parlamenter Asamblesi oturumuna ev sahipliği yaparak tarihi bir anı yaşadı. Oturumun açılış konuşmasını yapan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ve Ermenistan arasında barış anlaşmasının temel prensiplerinde anlaşma sağlandığını duyurdu.

Paşinyan, "Azerbaycan-Ermenistan barış sürecine dair hem olumlu hem de olumsuz haberlerimiz var. Azerbaycan ile barış anlaşmasının temel prensiplerinde anlaştık, bu güzel bir gelişme. Brüksel'deki görüşmemiz, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel'in arabuluculuğunda gerçekleşti" şeklinde konuştu.

Başbakan, olumsuz haberi ise taraflar arasında farklı bir diplomatik dilin sürdüğüne dikkat çekerek, "Çoğu zaman birbirimizi anlamakta zorlanıyoruz. Uzun süren çatışma, onlarca mahkum, yıllarca süren nefret atmosferi ve yapıcı açıklamaların kötü niyetleri gizlediği şüpheler arasında nesnel nedenleri sayabiliriz. Bu durumu hem Azerbaycan hem de Ermenistan için ifade ediyorum" şeklinde değerlendirdi.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.