Ali Koç, Ahmet Nur Çebi ve Ertuğrul Doğan'a PFDK'dan ceza!

Ali Koç, Ahmet Nur Çebi ve Ertuğrul Doğan'a PFDK'dan ceza!

PFDK Süper Lig’den 4 kulüp başkanına ceza! - PFDK Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ve Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'a büyük cezalar kesti.

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Süper Lig'de mücadele eden 4 kulübün başkanına çeşitli cezalar verdi. Bu cezaların yanı sıra, kulüplere ve antrenörlere de çeşitli yaptırımlar uygulandı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'a 45 gün hak mahrumiyeti ve 210 bin lira, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan'a da aynı sürelik hak mahrumiyeti ve iki farklı ihlalden dolayı toplamda 410 bin lira para cezası kesildi. Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ile Fatih Karagümrük Kulübü Başkanı Süleyman Hurma'ya ise 200'şer bin lira para cezası verildi. İşte detaylar...

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu

SÜPER LİG'DE YARIŞAN 4 KULÜP BAŞKANINA CEZA

Kurul, kulüplere de çeşitli cezalar uyguladı. Fenerbahçe'ye 2 farklı ihlalden toplamda 329 bin lira, Beşiktaş ile Trabzonspor'a 200'şer bin lira, Yukatel Adana Demirspor'a ise 60 bin lira ceza kesildi. Ayrıca, Fenerbahçe antrenörlerinden Sercan Terzioğlu'na 39 bin lira, Adana Demirspor antrenörlerinden Serkan Damla'ya bir maç men ve 39 bin lira para cezası verildi.

PFDK, Adana Demirsporlu bazı taraftarların elektronik bilet kapsamındaki kartlarını bir sonraki iç saha maçı için bloke etti. Trenyol 1. Lig'den de cezalar verildi. Erzurumspor FK Teknik Direktörü Hakan Kutlu ile yardımcılarından Yusuf Randa'ya birer resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı ile 19 bin 500'er lira para cezası uygulandı. Ayrıca, Ankara Keçiörengücü antrenörlerinden Mert Mustafa Yücetürk'e de aynı ceza verildi. Ümraniyespor'a 110 bin, başkanı Ömür Aydın'a ise 100 bin lira para cezası veren PFDK, Boluspor ve Sakaryaspor'u 56'şar bin lira ile cezalandırdı. Bu cezalar, Türk futbolunda disiplini sağlama ve kurallara uyma adına alınmış gibi görünse de detayları kamuoyu ile paylaşılmadığından dolayı tartışmalara neden olabilir.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.