Aldığınız kavun ve karpuz kelek çıkarsa 20 bin TL kazanabilirsiniz

Aldığınız kavun ve karpuz kelek çıkarsa 20 bin TL kazanabilirsiniz

Tüketiciler Birliği'nin Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, marketlerde, manavlarda ve pazarlarda iştah açıcı olan bir görünümüne sahip olup satın aldıktan sonra evde renksiz ve tatsız durumuyla rastanılan olgunlaşmamış, 'kelek'adıyla bilinen karpuz kavunun aslında ayıplı ürün statüsünde olduğunu söyledi. Gündüz, yaptığı açıklamada, mahkeme kararına göre tüketicilerin 20 bin TL tutarında tazminat alabileceğini aktardı.

Güneşli günlerin gelmesiyle birlikte yaz meyveleri marketlerde, meyve-sebze satan yerlerde ve pazar tezgahlarında yerini alıyor. Lezzetli bir görünüme sahip olan karpuz, kavun gibi meyvelere de ilgi arttı. Son zamanlarda taze ve olgun görünmesine rağmen evde serviste dilimlenen ve sonucunda renksiz ve tatsız olarak çıkması nedeniyle tezgahtan satın alınan karpuz ve kavunlarla ilgili giderek daha fazla şikayet gelmeye başladı.

Tüketici Sendikası Antalya Şube Başkanı olarak görev yapan Neşet Gündüz, karpuzun henüz olgunlaşmamış olması ve kelek kavununun 'ayıplı ürün' durumunda olması nedeniyle tüketicilerin ürünün değişimi talebinde bulunabileceğini ya da parasını geri alabileceğini söyledi.

20 BİN TL TAZMİNAT HAKKI DOĞUYOR!

Aldığınız kavun ve karpuz kelek çıkarsa 20 bin TL kazanabilirsiniz

Bozulma belirtisi gösteren meyve ve sebzelerin de kusurlu ürün sayıldığını ifade eden Neşet Gündüz, “Olgunlaşmamış meyve ve sebzelerin piyasada satışına izin verilmiyor. Bir karpuz alırsınız ama kestiğinizde henüz olgunlaşmadığını görürsünüz. Bu ürünü satıcıya bildirip parayı iade edebilir veya ürünü değiştirebilirsiniz. Bu durumda tüketici ürünü iade edebilir. Fotoğraf çekip satıcıya bildirmeniz gerekiyor. Satıcının ürünü markette veya markette kabul etmemesi durumunda polise tutanak tutturabilir ve yetkililere şikayette bulunabilirsiniz. Tüketici Tahkim Komisyonu ile iletişime geçerek icra mahkemesine talepte bulunabilirsiniz. Yargılama sonrasında tüketiciler yaklaşık 20 bin lira maddi ve manevi tazminat alabilecek. Tüketici makbuzları, kasalar ve pişmemiş ürünlerin fotoğrafları delil sayılıyor" dedi.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.