Akıllara gelmeyen ilde 7 büyüklüğünde deprem için uyarı yağdı

Akıllara gelmeyen ilde 7 büyüklüğünde deprem için uyarı yağdı

Son günlerde Marmara bölgesinde meydana gelen ardı ardına depremler, Türkiye'nin deprem gerçeği ile bir kez daha yüzleşmesine neden oldu. Yer Bilimci ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, daha önce 6 Şubat'taki Kahramanmaraş depremleri öncesinde yaptığı koordinatlı uyarıları hatırlatarak, bu sefer adı pek duyulmayan Tunceli ilini de deprem konusunda uyardı. Görür'ün ifadeleri, Türkiye'nin deprem riskiyle ilgili dikkatleri bir kez daha çekti. Görür'ün açıklamaları, "Büyük bir ihtimalle o bölgede d

 

Son günlerde Marmara bölgesinde yaşanan ardı ardına depremler, Türkiye'nin deprem riskini bir kez daha gündeme getirdi. Yer Bilimci ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, TV100'ün programı "Az Önce Konuştum"a katılarak önemli deprem uyarılarında bulundu. Görür, daha önce 6 Şubat'taki Kahramanmaraş depremleri öncesinde yaptığı gibi, şimdi de adı pek duyulmayan Tunceli için uyarılarda bulundu. İşte detaylar...

derpem bölgesi

MARMARA BÖLGESİNDE YAŞANAN DEPREMLER RİSKİ BİR KEZ DAHA GÜNDEME GETİRDİ

Prof. Dr. Naci Görür'ün canlı yayındaki açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Görür, Tunceli için, "Büyük bir ihtimalle o bölgede dumanlı fayı var. Dumanlı fayı Gümüşhane'nin hemen yakınından gelir, Kuzey Anadolu fayına birleşir. O fay Erzincan'ın biraz batısında Kuzey Anadolu fayıyla birleşir. Erzincan ile Bingöl arasında Yedisu fayı vardır. Deprem olan faya görece olarak yakın. O Yedisu fayı en son depremi 1784’te üretmiştir ve deprem tekerrür periyodu da dolmuştur" dedi.

deprem

Görür, Marmara'da yaşanan depremlerle ilgili olarak ise, "Marmara Denizi'ndeki depremlerin önemli bir kısmı, özellikle İstanbul'da hissedilen depremler, dışarıdan değil, yani Ege'den değil, içeriden yani çöken tabakadan. Yer altındaki çöken tabakadan oluşan bu depremlerin tehlikeli olanlarının sayısı 50 civarındadır ve bunlardan bir tanesi de geçtiğimiz günlerde oldu" ifadelerini kullandı.

Görür, "Üsküdar'da 2.7 büyüklüğünde bir deprem oldu ve üzerinden sadece birkaç gün geçti. Bunlar Türkiye'nin genelinde oluyor. Bu olayların sebeplerinden bir tanesi de Marmara'da ki 1999'da meydana gelen büyük depremin ardından başlamış olan tabaka çökmeleridir. Marmara'da yer yer 1-2 santimetre, bazı yerlerde 6-7 santimetre çökmeler meydana gelmiştir" şeklinde konuştu.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.