Akdeniz'de korkutan deprem: Birçok ilde hissedildi

Akdeniz'de korkutan deprem: Birçok ilde hissedildi

Akdeniz açıklarında deprem meydana geldi. Kaç büyüklüğünde deprem gerçekleşti? İşte merak edilen detaylar haberimizde.

Akdeniz açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem gerçekleşti. Tsunami olacak mı? Tüm detaylar haberimizde.

AKDENİZ AÇIKLARINDA DEPREM MEYDANA GELDİ!

Akdeniz açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem gerçekleşti. AFAD açıklama yaptı.Deprem

Depremler hızla devam ediyor. AFAD, akdeniz açıklığında meydana gelen deprem büyüklüğünü duyurdu. Muğla Karaçam, Köyceğiz ilçelerinde 24 Aralık 2023 Pazar günü 16.07 sularında deprem gerçekleşti. Kandilli Rasathanesi deprem büyüklüğünü 3.6 olarak açıkladı.

Son deprem ise Akdeniz açıklarında gerçekleşti. 19.06 saatlerinde meydana gelen deprem 7.07 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Herkes tarafından merak edilen ise Tsunami olabilir mi sorusu oldu. Büyük tsunamilerin tektonik levha sınırında, okyanus tabanında gerçekleştiği açıklandı. Ülkemiz Asya ülkesidir. 30-40 metre dalga yüksekliği olan tsunamilere maruz kalmadığımız açıklandı. Yüksek olmayan dalgaların da zarar vererek öldürücü ihtimalinin bulunduğu da eklendi.

Doç. Dr. Kalafat, Türkiye ve yakın çevrelerinde 3000 sene içerisinde 90 üzerinde deprem yaşandığını belirtti.

Beklenen Marmara depremi ardından tsunamı gerçekleşebilir mi sorusu yöneltildi. Doç. Dr. Kalafat 'Evet' cevabını verdi. İBB ve ODTÜ raporlarında, 'Marmara Deniz kıyısında bütün ilçelerde değişkenlik gösteren ama önemli boyutta tsunami etkisi görülebileceğini' belirtti. Büyükçekmece en çok riskli olan alanlardan birisidir. Bakırköy, Beylikdüzü, Silivri, Avcılar tsunami riski altındadır. Yenikapı, Bakırköy, Tuzla, Maltepe, Kadıköy, Fatih, Kartal, Pendik bu ilçeler arasında yer almaktadır. Olası bir tsunami büyüklüğüne bağlı olarak mal ve can kayıpları olacağı raporda belirtildi.

Marmara kıyısında bulunan 17 ilçe tahliye yollarına başvuruldu. 14 ilçe, 290 tahliye yolu tabelası, 147 güvenli bölge tabelası montaj işlemi tamamlanmış bulunmaktadır. İşlemler hızla devam etmektedir. Burada amaç depreme dayanaklı kentler oluşturmaktır. Tsunami olması halinde Marmara Denizi etkisi 90-120 dakika sürmesi beklenmektedir. Deniz durulsa dahi kıyılardan uzak durulmalıdır.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.