AK Parti sadece İzmir'e özel yeni kanun hazırlıyor

AK Parti sadece İzmir'e özel yeni kanun hazırlıyor

Yerel seçim için açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'e özel olarak kanun çıkarılacağını duyurdu. Meclis'e sunulacak olan yeni madde haberimizde.

14-28 Mayıs seçimlerinde AKP tarafından yürütülen kampanyalar ortaya çıkarken Dağ, 2023 kampanyasına yönetmek şerefinde olduğunu İzmir'in kentsel dönüşümü için özel kanun çalışması olacağı açıklandı. İzmir'deki çarpık kentleşmenin en önemli sorunlarına dair açıklamalar yapan Dağ, İzmir yüzde 70'inin dönüşmesi gerektiğini belirtti.

Gündemde yer alan konular üzerinde İzmir'in planlarının yapılmasıyla Dağ, büyükşehirin çalışmalarında konuşulacak olan konulara değinirken en son dair başkanlığı kapatıldı. Depremle alakalı olarak İzmir yüzde 70'inin dönüşmesi gereken şehir ve bu konuda hızlı hareket edilmesi yönünde açıklamalar yapıldı.

izmir kentsel

İZMİR'E ÖZEL KANUN

İzmir için kanun düzenlenmesi yapılırken Dağ, bizim bu konuda bir kanun düzenlenmesiyle çalışmalar olduğunu belirtti. İzmir için özel çalışmalar yapılırken bu dönüşümün yalnızca Hazine değil, Dünya Bankası ve dünyanın değişik kredi sunan kurumlarında 2 yıl ödemesiz, uzun vadeli kredi sunulan çalışmalar başlatıldı. Milletvekili olmadığım için kanun teklifini imzalanmayacak ama kanuni düzenlemenin yakın takibinde bulunulacağını belirtti. 

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.