Afrika sıcaklıklarına hazır olun: 'El Nino'ile rekor sıcaklık bekleniyor!

Afrika sıcaklıklarına hazır olun: 'El Nino'ile rekor sıcaklık bekleniyor!

Türkiye'de Temmuz ayında sıcaklıklar ülke genelinde yükselirken, El Nino'nun etkileri de artmaya başlıyor. Önümüzdeki birkaç gün içinde rekor sıcaklıklarda beklenen bir sıcak hava dalgasının Türkiye genelini vurması bekleniyor.

Türkiye, önümüzdeki hafta ortası itibariyle Afrika üzerinden gelmesinin beklenildiği aşırı sıcak hava dalgası ile karşı karşıya kalacak. Sıcaklıkların 45 ila 50 santigrat dereceye ulaşması bekleniyor.

Dünya Meteoroloji Örgütü'nün El Nino adını verdiği ve bu yıl başlayacağı duyurulan hava olayı şimdiden küresel ölçekte önemli bir etki yaratmaya başladı. Dünyanın dört bir yanından gelen yangın ve aynı zamanda aşırı sıcaklık haberleriyle birlikte El Nino sıcaklıklarının Türkiye'yi de etkilemesi bekleniyor.

Afrika sıcaklıklarına hazır olun 'El Nino'ile rekor sıcaklık bekleniyor!

EL NİNO İSTANBUL'DA ÇOK FAZLA HİSSEDİLECEK

İstanbul ve çevresi, 45 ila 50 santigrat derece arasında değişen sıcaklıklarla hava çatışmasından en çok etkilenen iller listesinin başında yer alıyor. 45 dereceye çıkması beklenen sıcaklıklardan Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da nasibini alacak.

3 Temmuz'daki ortalama küresel sıcaklık 17.01 santigrat dereceydi ve bu, onu dünyanın en sıcak günü yapıyor. 24 saat içinde, küresel ortalama sıcaklık 4 Temmuz'da 17,18 santigrat derece ile yeni bir rekor kırdı.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.