65 yaş üzeri vatandaşlar bu habere çok üzülecek! O tarihten sonra otobüslerde yeni dönem!

65 yaş üzeri vatandaşlar bu habere çok üzülecek! O tarihten sonra otobüslerde yeni dönem!

65 yaş ve üzeri vatandaşlara kötü haber geldi. toplu taşımaya artık paralı binecek olanların listesi değiştirildi. Ücretsiz ulaşım imkanı için üzen haber geldi. İşte 65 yaş ve üzeri artık ücretli...

O belediye tarafından değişiklik duyurusu geldi. Yıllardır ücret ödemeden ulaşım sağlayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için yeni karar geldi.

Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi'nden yapılan açıklama üzerine artan maliyetler sonrasında yeni karar alındı. ÖTV zammıyla beraber akaryakıt fiyat artışları sonrası Burdur'da toplu taşımanın sürdürülebildiği için yapılan hesaplamalarda gerekli tutarın 20 TL olmasıyla giderlerin anca karşılanacağı ifade edildi.

65 yaş üst yolcu

Yapılan günlük hesaplamalar üzerinden tüm çalışanlar araçların cihaz cirosundan ücretli ve ücretsiz yolcu sayısına bakıldığında kişi başı ortalama 6,08 TL düşmektedir. Bunun üzerine 65 yaş ve üzeri vatandaşa ücretsiz sunulan imkanlarda değişiklik yapılarak Resmi Gazete'de yayımlandı.

65 yaş ve üzeri vatandaşların basın mensuplarının ve bazı iş kollarının çalışanlarına ücretsiz olarak sağlanan hizmetin 1 Ağustos tarihiyle son bulacağı paylaşıldı. 

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.