65-70-75-80 yaşındaki vatandaşlara kötü haber! Artık kullanamayacaklar

65-70-75-80 yaşındaki vatandaşlara kötü haber! Artık kullanamayacaklar

Toplu taşımalarda 65 yaş ve üzeri vatandaşlarla ilgili çok önemli bir karar alındı. Alınan kararın detaylarına göre 65 yaş ve üze vatandaşlar artık toplu taşımayı eskisi gibi kullanamayacaklar..

Yükselen akaryakıt fiyatları nedeniyle toplu ulaşım ücretlerine zam gelirken, Aksaray'da yeni bir kararın alındığı duyurusu yapıldı. Bu karar kapsamında ise 65 yaş üstü vatandaşlara minibüsleri ücretsiz olarak kullanamayacakları bildirildi.

BUNDAN SONRA ÜCRET ÖDEYECEKLER!

Aksaray Minibüsçüler Odası'nın başkanı Veysel Öztürk, önemli açıklamalarda bulundu. Öztürk, yaptığı açıklamada, Türkiye Şoförler ve Otobüsçüler Federasyonu ile birlikte Türkiye Özel Halk Otobüsleri Derneği'nin katılımıyla bundan sonra 65 yaş ve üzeri yolcuların ücretsiz ulaşımına ilişkin düzenleme kararının 15 Ekim'de alınacağını söyledi.

65-70-75-80 yaşındaki vatandaşlara kötü haber

Veysel Öztürk, yaptığı açıklamada karar kapsamında otobüslerde ücretsiz ulaşımdan yararlanan 65 yaş ve üzeri vatandaşların artık ücretsiz ulaşımdan yararlanamayacağını duyurdu. Ayrıca Öztürk yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"15 Ekim 2023'ten sonra bu vatandaşlarımıza ücretsiz biniş uygulamasına son vereceğiz. Şehit yakınları, doktorlar, gaziler, polisler, engelliler ve gazeteciler hariç 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız için ücretsiz ulaşım hizmeti sona erecektir."

Veysel Öztürk, bu karara gerekçe olarak ise devletin 65 yaş üstü vatandaşlara sağladığı 1.700 TL'lik maddi desteğin yetersiz olmasını gösterdi.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.