60 yıllık takım her an kapanabilir: Şampiyonluğa adını yazdırmıştı

60 yıllık takım her an kapanabilir: Şampiyonluğa adını yazdırmıştı

2009-2010'da Süper Lig'i kazanarak tarihi bir başarı yakalayan Bursaspor, kapanmanın eşiğine geldi. Kulüp başkanı Recep Günay, hakem heyetinin vereceği kararın ardından yeşil beyazlı kulübün kapatılabileceğini söyledi.

2009-2010'da Süper Lig'de Fenerbahce'yi yenerek mutlu sona ulaşan ve Türk futbol tarihine damga vuran Bursaspor, kapanmanın eşiğine geldi. 2009-2010 yılları arasında Şampiyonlar Ligi'ne katılan ve Dimitar Ivankov, Volkan Şen, Ozan İpek ve Serkan Yıldırım gibi dönemin en iyi oyuncularını bünyesinde barındıran Bursaspor, bir dizi mali sorun nedeniyle kabusa girdi ve TFF2'ye düşmek zorunda kaldı.

60 yıllık Bursaspor her an kapanabilir

Bursaspor Başkanı Recep Günay, kulübün durumuna ilişkin açıklamalarda bulunurken, yeşil beyazlı kulübün kapatılabileceğini söyledi. Günay, "Bursaspor'un yaşama şansı maalesef sıfır. Üç yıllık transfer yasağımız var ama bundan fazlası da var. Puan silme cezalarından kaçınmaya çalışıyoruz. Cezaya itiraz ettik. Hakem heyeti kontrol edecek. Bu kulübün ayakta kalıp kalmayacağına ya da kapanacağına onlar karar verecek" diye konuştu.

TFF 2. ligde beyazlar grubunda yer alan ve ağırlıklı olarak genç oyuncuların yer aldığı Bursaspor, kalan 14 maçtan 13 puanla düşme hattının hemen üzerinde yer aldı.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.