5 sporcu 3'er yıl doping cezası aldı!

5 sporcu 3'er yıl doping cezası aldı!

Geleneksel güreş sporlarında (yağlı güreş) 2, halterde 2 ve boksta bir sporcuya doping cezası getirildi! Ayrıntılar haberimizde...

Türkiye'de spor dünyasında dopingle mücadele kapsamında önemli bir gelişme yaşandı. Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu (TDMK) tarafından açıklanan bilgilere göre, 5 sporcuya doping cezası verildi. İşte ayrıntılar:

Yağlı güreş branşında mücadele eden Furkan Güler ve Mustafa Çoban, doping testlerinde metenolone maddesinin tespit edilmesi sonucu 3'er yıl hak mahrumiyeti cezasına çarptırıldı.

türklere doping cezası

Erkek halterciler Berk Artuç ve Burak Çılgın, doping testlerine örnek vermemeleri, örnek vermeyi reddetmeleri nedeniyle 3'er yıl ceza aldılar.

Kadın milli boksör Mihriban Güneri de doping testlerinde metenolone maddesinin bulunmasından dolayı 3 yıl ceza ile cezalandırıldı.

Ayrıca, grekoromen stil 67 kiloda mücadele eden milli güreşçi Kadir Kamal, Haziran ayından itibaren 23 yaş altında Avrupa ikinciliği ve dünya üçüncülüğü elde etmiş olmasına rağmen, doping nedeniyle 3 yıl men cezası almıştı.

Türkiye'de dopingle mücadele kararlı bir şekilde sürdürülüyor ve bu cezalar, sporun temizliği ve adil rekabetin korunmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Sporcuların bu tür davranışlardan kaçınması ve fair play anlayışını benimsemesi, sporun temel değerlerinden biri olarak vurgulanıyor.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.