3 büyüklerden Halil Umut Meler açıklaması!

3 büyüklerden Halil Umut Meler açıklaması!

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, dün akşam oynanan Çaykur Rizespor karşılaşmasının hemen ardından sahanın ortasında Halil Umut Meler'e yumrukla saldırdı. Bu tatsız saldırı sonrasında Türk futbolu olaya tepki gösterdi. Kulüp Federasyonu, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının hakemliğini yapan Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı kınayan bir mesaj yayınladı.

Süper Lig ekipleri tarafından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın MKE Ankaragücü - Ç. Rizespor arasında oynanan maçın hakemi Halil Umut Meler'e vurmasıyla ilgili açıklama yayınlandı.

Galatasaray'ın açıklamasında 'Sözün bittiği yer' şeklinde bir başlık kullanılırken Süper Lig kulüplerine çağrıda bulunuldu. Galatasaray'ın açıklaması şöyle:

"MKE Ankaragücü - Ç. Rizespor karşılaşmasının hemen ardından yaşanan olaylardan büyük üzüntü duyuyoruz. Başta Halil Umut Meler olmak kaydıyla tüm hakem camiamıza geçmiş olsun diliyor, sorumluları en güçlü şekilde kınıyoruz. Bu gece Türk futbolunda tüm paydaşlar için yapılanların gözden geçirilmesi ve üzerinde düşünülmesi gerekir. Artık geriye bakıp düşünmenin zamanı geldi. Geçmişte ne yaşanırsa yalansın bugün hepimizin bir araya gelerek parçası olduğumuz sorunların çözümü için harekete geçmemiz gerekiyor. Bu amaçla daha önce yaptığımız moderasyon çağrısını yineliyor ve bu konunun çözülmesi için Kulüpler Birliği'nin 13 Aralık günü sadece tek gündem maddesi ile toplanmasını talep ediyoruz. En ufak bir acıdan bile daha değerli bir zafer ve şampiyonluk yoktur."

3 büyüklerden Halil Umut Meler açıklaması

“ADALET BİR GÜN HERKES İÇİN GEREKLİ OLACAK!”

Beşiktaş Kulübü, Faruk Koca'nın saldırısına sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. Kulüp açıklamasında Brezilyalı efsane futbolcu Josef de Souza'nın şu sözleri hatırlatıldı: "Adalet bir gün herkese lazım olacak!

“Bir oyuncuyu öldürdükleri gün ya da en sevdiği şeyi yapmasını engelleyip sakat bıraktıkları gün, veya hakeme saldırdıkları gün beni hatırlayacaksınız.

04.09.2022

Josef de Souza

Şiddet mağduru Halil Umut Meler'e önceki kararların aksine acil şifalar diliyoruz; Spora hiç yakışmayan bu eylemi gerçekleştirenlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını umuyor, bu saldırıyı gerçekleştirenleri de kınıyoruz."

3 büyüklerden Halil Umut Meler açıklaması

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ'NDEN KINAMMA MESAJI

Fenerbahçe kulübü, hakem Halil Umut Meler'e karşı gerçekleştirilen saldırıyı kınadığını açıklarken sarı lacivertli kulüpten yapılan basın açıklaması şöyle:

"OLANLAR KABUL EDİLEMEZ"

"Bu akşam Ankaragücü-Rizespor maçında Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı korku, şok ve üzüntüyle izledik. Halil Umut Meler'e acil şifalar diliyoruz. Bu olaylara karışanları ve bu durumu kınayanları şiddetle kınıyoruz.

Ülkemiz ve Türk futbolu için doğru olmayan bu sorundan etkilenen, Türk futboluyla ilgilenen tüm kişi ve kurumları işbirliği yapmaya çağırıyoruz.

TRABZONSPOR: "KINAMAKTAN ÖTE LANETLİYORUZ!"

Trabzonspor Kulübü tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tarafından hakem alil Umut Meler'e karşı gerçekleştirilen saldırı büyük bir tepkiyle kınandı. Bordo mavili ekip, yaptığı açıklamada şöylşe:

"Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonunda maçın hakemi Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı kınamaktan öte lanetliyoruz."

ATİLLA KARAOĞLAN'IN HALİL UMUT MELER'E DESTEĞİ

Süper Lig hakemlerinden biri olan Atilla Karaoğlan, Halil Umut Meler'e desteğini paylaştı. Atilla Karaoğlan mesajında ​​şunları söyledi: “Bu yumruk hepimize yöneliktir kardeşim. Yalnız değilsin ! dedi.

3 büyüklerden Halil Umut Meler açıklaması

KULÜP DERNEĞİNDEN MESAJ

Kulüp Federasyonu, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının hakemi Halil Umut Meler'e karşı yapılan saldırıyı kınayan bir mesaj yayınladı.

Trendyol Süper Lig'i 15. hafta maçlarından MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor kaşrılaşmasının bitiş düdüğü sonrasında MKE Ankaragücü Kulübünün Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e saldırmasını koınayan Külüpler Birliği, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor karşılaşması sonunda maçın hakemi olan Halil Umut Meler'e yapılan talihsiz saldırıyı Kulüpler Birliği olarak konıyoruz. Bu kabul edilemez. Sporda şiddetin her türlüsüne, nereden gelirse gelsin karşı durmaktan çekinmeyiz. Futbol kulüpleri olarak şiddet olaylarının önlenmesi için gerekli her türlü tedbiri almaya hazır olduğumuzu tüm paydaşlarımıza bildiririz. Bu konuda başlatılan tüm girişimlere katılacağız. Başta Halil Umut Meler olmak üzere tüm hakemlere ve futbol camiasına acil şifalar diliyoruz."

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.