16 yaşındaki Kendal'ın cinayetinde yürek yakan detay

16 yaşındaki Kendal'ın cinayetinde yürek yakan detay

16 yaşındaki Kendal'ın cinayeti ile ilgili yürekleri dağlayan detaylar ortaya çıktı! Tüm detaylar haberimizde.

Geçtiğimiz günlerde öldürülen Kendal'ın mahkemesi görüldü. İfadeler tartışılıyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KENDAL'IN CİNAYETİ İLE İLGİLİ DETAYLAR

2022 senesinde İstanbul ili Fatih ilçesinde Barış Gündüz tarafından ruhsatsız silahla açılan ateş sonucunda 16 yaşındaki Kendal Yıldız hayatını kaybetmişti. Geçtiğimiz gün yapılan duruşmada cinayetle ilgili detaylar ortaya çıkmaya bsşladı. Hakim Kendal Yıldız'ın babasına da sorular yöneltti. Fatih ilçesinde 19 Kasım 2022'de motosikletli iki sanıktan birinin açtığı ateş sonrasında hayatını kaybeden 16 yaşındaki Kendal Yıldız'ın mahkemesi İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz olan sanık Yunus Emre Aydın ve tutuklu sanık Barış Gündüz savunmalarını yaptı. Başka dosyadan tutuklu olan Kendal Yıldız'ın babası da müşteki olarak mahkemeye çıktı ancak annesi tebligata rağmen mahkemeye katılmadı. Barış Gündüz ifadesinde şu sözlere yer verdi; 'Kaldırımdaki şahıslarla yaşanan tartışmadan sonra gittim. Kalabalık sırasında esnaf bizi ayırmaya çalışırken arkadaşım Mehmet Can olay yerinde yoktu. Motosikleti kullanarak dükkana gittim. Evi yol üstünde olan arkadaşım Yunus Emre'yi de evine bırakacaktık. Oradan geçerken şahıslar bana tekrar küfür etti. 

kendal yıldız'ın mahkemesi görüldü

Ben de korkutma amacıyla havaya bir el ateş açtım. Oraya eylem yapma amacıyla gitmedik. Vurmak istesem hepsini vurabilirdim. Silahlı olaydan 7 ya da 8 ay önce Taksim Tarlabaşı'ndan 1500 TL'ye silahı aldım. Ruhsatsız silah taşımanın suç olduğunu biliyorum, husumetlilerim olduğu için aldım. Olaydan sonra Fatih'te metruk bir binanın üst katına çıkıp silahı tavan arasına koydum. Yunus Emre benimleydi, silahı nereye koyduğumu gördü.' Tutuksuz yargılanan sanık Yunus Emre Aydın konu ile ilgili şu ifadeyi verdi; 'Gece saat 02:30 sularında çalıştığım kumarhanedeki oyuncular sigara istedi, almak için çıktım. aşağıda Barış Gündüz isimli arkadaşımı gördüm. Tekelin oraya gittiğini söyledi, ben de arkasına bindim. Beraber giderken tekelin oraya geldiğimiz zaman bir anda belinden silahı çıkarıp bir el ateş etti. Silahı çıkartmasıyla ateş etmesi bir oldu. Ateş ederken de küfür etti. Silahı metruk binaya sakladığını gördüm. Babam beni aradığı zaman maktulün öldüğünü öğrendim. Ben gidip kendim teslim oldum ve silahla motorun yerini polise gösterdim. Bu dosyanın bir numaralı tanığıyım, sanık değilim. Barış'tan korktum çünkü kendisiyle husumetim vardı.' Kendal Yıldız'ın babası ise Barış Gündüz'ün en ağır şekilde cezalandırılmasını beyan etti ancak şikayet ve davaya katılma talebini açıkça dile getirmedi. Hakim babaya para teklif edilip edilmediğini söyledi. Baba ise cezaevinde olduğunu, bazı görüşmeler olduğunu duyduğunu ancak ailesinin para alıp almadığını bilmediğini belirtti. Duruşma esnasında kamera kayıtları da izlendi ve Barış Gündüz'ün avukatı motoru kullanan kişinin kim olduğunun belli olmadığını dile getirdi. Savunmalar sonrasında mahkeme ara verdi ve Barış Gündüz'ün tutukluluk hali devam ederken Yunus Emre Aydın'ın adli kontrol tedbirinin devam etmesine karar verildi. 

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.