Uzun süre geçmeyen boyun ağrısına dikkat!

Uzun süre geçmeyen boyun ağrısına dikkat!

Boyun ağrısı hemen hemen herkeste görülürken uzman isimlerden çeşitli uyarılar geldi. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Canan Yıldırım, uzun zaman geçmeyen hatta artış gösteren boyun ağrısının nedeni olarak hekime gözükülmesi gerektiğine değindi.

Son dönemlerde cep telefonu ve bilgisayar kullanımının yaygınlaşması üzerine boyun ağrısı görülme olasılıkları arttı. Canan Yıldırım, uzun süre geçmeyen giderek artan bel ve boyun bölgelerindeki ağrıların nedeninin ne olduğunu muayene edilerek ortaya çıkacağı belirtildi.

Yıldırım, insanların yüzde 70'i yaşamları süresinde en az bir kez boyun ağrısı çekerken son dönemlerde özellikle cep telefonlarında ve bilgisayar kullanımında yaygınlaşmasına paralel olarak boyun ağrısı görülme durumu artış gösteriyor. Boyun ağrısının o bölgede bulunan kemik dokular, kaslar, bağlar ve diskler ele alınırken başka bir bölgede yansıyan ağrılara rastlanılır. Boyun fıtığı aslında radyolojik bir tanıdır. Günümüzde çok fazla MR çekimi yapılmasından dolayı da herkes tarafından bilinen bir terim olmuştur. Aslında boyun fıtıkları hiç şikayeti olmayan kişilerde bile çekim yapıldığında dair sonuç elde edilmektedir.
bel ve boyun ağrıları
BEL FITIĞINDAKİ RİSKLER
Bel fıtığında risk faktörleri ele alınırken Yıldırım, bel fıtığından şikayetçi olmayan kişilerde MR çekimlerinin yapıldığına ve anatomik bozukluk olduğuna saptandı. Kilo alma, oturma ya da yatış pozisyonları etkili olurken  uzun süre eğilerek iş yapmak, egzersiz ya da hareketsizlikten uzak durulması gerektiği belirtildi. Bel fıtıklarının oluşmasında büyümesinde ameliyata kadar gidilirken bu durum kişilerde farklılık göstermektedir.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.