Her sabah yorgun uyananlara altın değerinde öneri!

Her sabah yorgun uyananlara altın değerinde öneri!

Her akşam vaktinde yatmanıza ve yeterli uyku aldığınızı düşünmenize karşın sabahları yorgun bir şekilde uyanıyorsanız neden, vitamin eksikliği olabilir. Uzmanlar, uykusuzluğa neden olabilen 5 vitamin eksikliğine dikkat çekip tüketmeniz gereken besinleri açıkladı.

Sabahları yorgun uyanıyorsanız ve yeterli uyku aldığınızı düşünüyorsanız, bu durumun vitamin eksikliğine bağlı olabileceği konusunda uzmanlar uyarıyor. Her gece yeterli uyku almasına rağmen sabahları enerjik uyanmayan kişiler, vücutlarının bazı temel vitaminlere ihtiyaç duyduğu belirtiliyor. İyi bir uyku için en verimli saatlerin gece 23.00-03.00 arası olduğunu ifade eden uzmanlar, yetişkin bir kişinin günde 6-8 saat uyuması gerektiğine dikkat çekiyorlar.

yorgun uyku

Bedenin sağlıklı işleyişini sürdürmesi için vitaminler kritik bir rol oynar. Her bir vitamin, vücutta farklı işlevlere sahiptir. Uyku kalitesini etkileyen bazı vitaminler, güne zinde başlamak ve yorgunluğun üstesinden gelmek için önemlidir.

Sabahları yorgun uyanıyorsanız, bu durumun sebebi vitamin eksikliği olabilir. Özellikle B12 vitamini, D vitamini, C vitamini, B6 vitamini ve E vitamini eksikliği, uyku düzeninizi bozabilir. Bu vitaminlerin düzenli olarak alınması, daha enerjik ve dinç bir şekilde güne başlamanıza yardımcı olabilir.

B12 vitamini, vücut tarafından sentezlenmesi zor bir vitamindir ve genellikle hayvansal kaynaklı besinlerde bulunur. B12 vitamini eksikliği yaşamamak için aşağıdaki besinleri düzenli olarak tüketebilirsiniz:

Karaciğer, dalak gibi sakatatlar.

Midye, istiridye, karides gibi kabuklu deniz ürünleri.

Alabalık, ringa, uskumru ve ton balığı gibi yağlı balıklar.

Süt, yoğurt ve peynir gibi süt ürünleri.

Yumurta.

Bu besinler, B12 vitamini açısından zengin kaynaklardır ve uyku düzeninizi iyileştirmeye yardımcı olabilir. Sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek ve düzenli egzersiz yapmak da genel enerji seviyelerinizi artırabilir ve daha iyi bir uyku kalitesi sağlayabilir.

uyku

D vitamini, uyku hormonu olarak bilinen melatonin üretiminde önemli bir rol oynar. Bu nedenle D vitamini eksikliği, sabahları yorgun uyanmanıza neden olabilir. D vitamini alabileceğiniz bazı besinler şunlardır:

Süt, ayran, kefir, peynir ve yoğurt.

Tereyağı.

Ton balığı.

Somon.

Buğday tohumu yağı.

Fıstık.

Fıstık ezmesi.

Balık yağı.

Mantar.

Mayısdanoz

vitamines

B6 Vitamini: B6 Vitamini: B6 vitamini, uyku düzeninizi düzeltmeye yardımcı olabilir, çünkü serotonin üretimini artırır. İşte B6 vitamini içeren bazı gıdalar:

Kuru baklagiller, özellikle nohut.

Kırmızı ve beyaz et.

Süt ve süt ürünleri.

Balık ve deniz ürünleri.

Yumurta.

Havuç, ıspanak, bezelye, tatlı patates, karnabahar.

Muz ve avokado.

Kabuklu kuru yemişler.

Bu vitaminleri içeren besinleri düzenli olarak tüketmek, daha iyi bir uyku kalitesi elde etmenize yardımcı olabilir. Uykusuzluk ve yorgunluğun üstesinden gelmek için beslenme alışkanlıklarınıza bu uyku dostu gıdaları dahil etmeyi düşünmek iyi bir fikir olabilir.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.