Cinsel ilişki sonrası bunu yaşayanlara kötü haber

Cinsel ilişki sonrası bunu yaşayanlara kötü haber

Cinsel ilişki sonrasında utanmadan konuşulması gereken konular açıklandı. Ağrı ve acı çeken herkesi yakından ilgilendiren bu haberde ilişki sırasında oluşan ağrıların durumunu partnerinize iletmeniz gerekiyor.

Cinsel ilişki partnerlerin birbirini daha çok tanımaları ve aralarındaki bağın daha da artması için önemli hale gelirken ilişki sırasında doğru adımlarla gidilmesi gerekiyor. Kişilerin farklı zevkleri ve istekleri vardır. Kişiye açıkça söyleyebilmesi cinsel ilişkinin daha güvenli devam ettiğini gösterir.

CİNSEL İLİŞKİ SONRASI AĞRI

Kişiye büyük zevkler veren durumlardan olan cinsel ilişki sırasında ya da sonrasında yaşanılan ağrıların birçok problemi vardır. Bu durum tehlike çanlarını çalarken bunların nedeni olarak yetersiz uyarılma, pelvik taban kaslarının genellikle gergin olması, bakteriyel enfeksiyon gibi durumlar vajina da ağrı durumlarını meydana getirir.

cinsel ilişki sonrası ağrı

YAŞANILAN AĞRI ÇEŞİTLERİNDE DEĞERLENDİRME

Vulvanın bir bölümüne temas edildiğinde yaşanan ağrıların nedeni olarak hijyen durumu görülürken sabunlar, duş jellerinin kullanımından ötürü oluşur.

Vajinismus pelvik taban kaslarında vajina ağzının etrafındaki istemsiz kas kasılmalarını ifade den durum olurken genellikle penetrasyon korkusu olan kadınlarda görülür.

Vajina, bel, pelvik bölge ve rahimde yaşanan ağrıların yaşandığı ilk anla beraber uzman doktora kontrole gidilmesi gerekiyor. 

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.