Cinsel hayatsızlık bunlara yol açıyor! Şimdiye kadar kimsenin aklına bile gelmemişti

Cinsel hayatsızlık bunlara yol açıyor! Şimdiye kadar kimsenin aklına bile gelmemişti

Cinsel ilişki eksikliği sağlığı nasıl etkiliyor? Uzmanlardan uyarılar! Kadınlar için vajinal duvar zayıflığı, erkeklerde sertleşme sorununa ve daha birçok soruna yol açabilir. İşte cinsel ilişki eksikliğinin yol açtığı sorunlar...

Cinsel hayatın insan sağlığı üzerindeki etkileri önemli bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Uzun süre cinsel ilişkiye girilmemesinin hem kadınlar hem de erkekler için ne tür sonuçlar doğurabileceği, sağlık uzmanları tarafından vurgulandı. Bu bağlamda, cinsel aktivitenin sağlık üzerindeki etkilerine dair dikkat çeken bilgiler sunuldu.

CİNSEL İLİŞKİ EKSİKLİĞİNİN YOL AÇTIĞI DURUMLAR

1

Kadınlar için özellikle menopoz dönemi düşünüldüğünde, düzenli cinsel ilişkinin vajinal duvarları koruduğuna dair bir durum belirtildi. Cinsel aktivitenin azalması durumunda vajinal duvarların incelmesi ve ilişki sırasında ağrıya yol açabileceği ifade edildi.

Ayrıca, vücutta cinsel ilişkinin eksikliğine bağlı olarak bazı değişiklikler de söz konusu olabilir. Örneğin, cinsel aktivitenin düşmesi vücutta yağlanmanın zorlaşmasına neden olabilir. Bununla birlikte, düzenli cinsel ilişkinin regl ağrısını hafifletebildiği ve endorfin artışına yol açarak kramplara yardımcı olabileceği belirtildi.

Erkekler açısından ise, uzun süre cinsel ilişkiye girilmemesinin erektil disfonksiyon riskini artırabileceği belirtildi. Bu bağlamda yapılan araştırmalar, cinsel aktivitenin erkeklerdeki cinsel sağlığını desteklediğine dair önemli ipuçları sunuyor.

Cinsel ilişki eksikliğinin stres düzeyini artırabileceği de vurgulandı. Düzenli cinsel aktivitenin stresi azaltıcı etkisi olduğu, bu nedenle uzun süreli eksiklik durumlarında stres problemlerinin ortaya çıkabileceği ifade edildi.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.