Cilt kanserini tarihe gömecek tedavi yöntemi geliyor

Cilt kanserini tarihe gömecek tedavi yöntemi geliyor

Tüm dünyayı heyecanlandıran haber ABDli bilim adamları tarafından yapıldı. Cilt kanserinde çığır açacak tedavi....

CİLT KANSERİNDE ÇIĞIR AÇACAK TEDAVİ YÖNTEMİ ORTAYA ÇIKTI…. AMA ÜCRETİ DUDAK UÇUKLATTI

Cilt kanseri tedavisi ile ile ilgili olarak dünyada önemli bir gelişme yaşandı. Herkesi etkileyen bu gelişme ise ABD’de yaşandı. Bilim insanları Cilt kanseri için bu zamana kadar atılmış önemli bir karara adım attılar. İşte cilt kanseri ile ilgili olarak dünyada yaşanan gelişmeler ve detayları…

kanser

Tarihe geçecek bu adım ile birlikte cilt kanserinde önemli bir gelişme sağlanmış oldu. Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalara göre TIL yöntemi tedavisi, tedavi seçeneği tükenen hastalarda başarılı sonuç gösterdi. Tedavinin uygulandığı denek hastaların üçte birinde tümörlerin küçüldüğü saptandı. İşte detaylar…

Geçtiğimiz günlerde FDA'da, agresif ve ilerlemiş tümörlerin çoğunun tedavi şeklinde önemli bir gelişme yaşandı ve yeni bir kanser terapisini onaylandı. Iovance Biotherapeutics şirketinin Amtagvi adı verilen tedavi yönetimi, diğer ilaçları denemiş ve başarısız olan cilt kanseri hastalarında olumlu sonuçlar veriyor. Bu cilt kanseri için çok önemli bir gelişme oldu.

Bilim insanları bu yeni bulunan tedavi yöntemine TIL tedavisi diyor. tümörlerin içindeki bağışıklık hücrelerinin sayısı artırılarak kanserle savaşması sağlanıyor. Olumlu sonuç alınınca da ilacın onayı da hemen çıkarıldı. Ancak tedavinin olumluluğu doğrulanmak için 3. Bir deneme aşamasınında yapılacağı belirtiliyor. Terapinin liste fiyatı (sigorta ve diğer olası indirimlerden önceki fiyat) hasta başına 515.000 dolar olması oldukça şaşırttı. Boston'daki Dana-Farber Kanser Enstitüsü'nden kıdemli doktor Dr. Elizabeth Buchbinder, ilacın etkisinin kanser hücrelerindeki etkisinin bir çığır açacağını sözlerine ekledi.

TEDAVİ NASIL YÜRÜTÜLECEK?

TIL, tümörlerde bulunan hücrelerin tümörle savaşmasını güçlendirecek bir çalışma bu. TIL tedavisi, kısmen bu bağışıklık hücrelerinin bir kısmının hastanın tümöründen çıkarılmasını ve bunların laboratuvarda milyarlarca kez kopyalanmasını, ardından bunların hastaya tekrardan geri verilmesi şeklinde yapılan bir uygulama olacak.

Bu, sağlıklı hücreler hastaların vücuduna tekrar verildikten sonra da hasta hücreler ile savaşacak. TIL terapisinde, kullanılan hücreler zaten kanseri tanıyacak şekilde programlandığı için sadece sayıca çoğaltılması hastalığın tedavisi için yeterli olacak. Hastaların tedavi süreci ise yaklaşık olarak 8 haftayı kapsıyor.

YILLAR SÜREN BİR SÜREÇ

Kanser hücrelerini tedavi edecek bu Teknoloji yaklaşık 40 yıldır geliştirilmekte olan bir çalışma olarak belirtildi. İlk denemelerin işe yaradığı ifade eden doktorlar tedavi sürecinin olumlu geçtiğini de aktardı.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.