Buzdolabından gelen kötü kokuyu şıp diye kesiyor! Tamirci masrafından kurtaracak yöntem

Buzdolabından gelen kötü kokuyu şıp diye kesiyor! Tamirci masrafından kurtaracak yöntem

Bu makalemizde yer alan yöntemleri düzenli bir şekilde uygulayarak buzdolabınızdaki hoş olmayan kokuları ortadan kaldırabilir ve daha hijyenik ortam sağlayabilirsiniz.

Buzdolabınızdan kötü bir koku mu geliyor? Bu çok endişe verici olabilir. Ama endişelenmeyin.. Buzdolabı kokularından kurtulmanın birkaç etkili yolu vardır.

Öncelikle koku oluşumunu önlemek için buzdolabınızı düzenli olarak temizleyin ve bakımını yapın. Buzdolabınızı temizlerken içerisindeki her şeyi çıkarın ve özel temizleyicilerden kullanın. Ayrıca buzdolabınızı düzenli kontrol edin ve bozulmuş ya da son kullanma tarihi geçen yiyecekleri atın.

BUZDOLABI KOKUSUNU KESEN YÖNTEM

Elma sirkesi birçok faydasıyla sizi şaşırtan yiyeceklerden biridir. Elma sirkesi, keskin ve hoş aroması sayesinde buzdolabında oluşan kötü kokuları gidermek için de kullanılabilir. İşte yapılması gerekenler:

Bir kaseye az miktar elma sirkesi ve suyu dökün. Elma sirkesi antiseptik özelliklere sahiptir. Bu fonksiyon bakteri ve kokuları temizler.

Buzdolabından gelen kötü kokuyu şıp diye kesiyor

Sirke kokusundan endişeleniyorsanız endişelenmeyin. Sirke kokusu kısa sürede kaybolacaktır.

Dünyanın en çok faysası bulunan ürünlerinden biri de şüphesiz karbonattır. Buzdolabınızdaki kötü kokulardan kurtulmak için karbonat kullanabilirsiniz.

Karbonat kullanarak buzdolabı kokusundan nasıl kurtulurum?

Buzdolabınızın rafında küçük bir kase karbonat bulundurmak kötü kokuların giderilmesine yardımcı olabilir.

KAHVE VE PİRİNÇ YÖNTEMİ

Kahve dünyadaki en faydalı içeceklerden biridir. Diyelim ki kahve temizliğe de yardımcı oluyor. Örneğin kahve, buzdolabı kokularının giderilmesine yardımcı olabilir.

Türk kahvesi tozunu küçük bir kaseye dökün ve bir kaşık pirinç ekleyin. Bu karışımın bir gece buzdolabında beklemesini sağlayın. Sabaha kadar koku kalmaz.

Buzdolabınızdaki hoş olmayan kokuları bu üç yöntemle ortadan kaldırabilirsiniz.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.