Bu belirtiler varsa yürüyen ceset sendromuna yakalanmış olabilirsiniz

Bu belirtiler varsa yürüyen ceset sendromuna yakalanmış olabilirsiniz

Bu belirtileri olanları yakından ilgilendiren haber geldi. Yürüyen ceset sendromu hastaların öldüklerine veya artık olmadıklarına inandıkları durum olurken uzmanlar açıklamalarda bulundu. İşte yürüyen ceset sendrom belirtileri...

Uzmanlar tarafından yapılan incelemelerde yürüyen ceset sendromu olan hastalarda zeka geriliği yaşanırken kendisini öldürmek isteyen insanlarda gündelik ihtiyaçların inkar edilmesi, iç organların çalışmadığı durumlarda devreye giriyor.

Doç. Dr. Taha Can Tuman, yürüyen ceset sendromu olarak bilinen rahatsızlık için önemli açıklamalarda bulundu. 1880 yılında Jules Cotard tarafından ortaya çıkan cotard sendromu genellikle kişinin öldüğüne ya da var olmadığına dair inanç olarak belirleniyor. Yeni teoroiler ise sağ beyin yarım küresi üzerinde bozulma olduğunu ve bu bozulmanın muhakeme bozukluklarıyla beraber algısal ve kompleks duyu sisteminde gerçek dışı duygular üzerinden inançlar ortaya atılıyor.

ceset sendrom

İÇ ORGANLARIN ÇALIŞMADIĞI DURUMLAR

Hastaların öldüm, iç organlarım yok ifadelerini kullanmasıyla uzman isim onların genellikle hastalık hastalığı ve nihilistik sanrılar üzerinden klinik özellikleri bulunuyor. Hastalarda ciddi bir zeka geriliği, kendisini öldürmek isteyen insanların varlığı, gündelik ihtiyaçların inkar edilmesi ve yeme içme reddi, iç organlarının olmadığı yönünde belirtiler bulunuyor. Cotard sendromu, psikiyatrik ya da nörolojik hastalığı olan hastalarda meydana gelir ve psikotik depresyonun bu durumun düzenlemelerinin ilk sırasında bulunuyor. 

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.