TMO ayçiçek yağına büyük zam geldi! Artık 135 TL'den satılmayacak: İşte yeni fiyatı

TMO ayçiçek yağına büyük zam geldi! Artık 135 TL'den satılmayacak: İşte yeni fiyatı

Toprak Mahsulleri Ofisi'nden ayçiçek yağına zam! İşte yeni fiyatı...

Türkiye'nin önemli tarım ve gıda kuruluşlarından biri olan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), mutfakların vazgeçilmez malzemesi olan ayçiçek yağında fiyat değişikliğine gitti. TMO, Ağustos ayı itibarıyla ayçiçek yağı fiyatlarına 15 TL'lik bir zam yaparak, ürünün yeni fiyatını 135 TL'den 150 TL'ye yükseltti.

TMO'nun perakende ürün fiyatları listesi açıklandı. Bu listede ayrıca, çeşitli temel gıda ürünlerinin fiyatları da yer alıyor. Ayçiçek yağının yanı sıra pirinç, fındık ürünleri, kuru üzüm, pekmez gibi çeşitli ürünlerin fiyatları da değişen kalemler arasında bulunuyor. Ayçiçek yağındaki bu fiyat artışı, özellikle geçtiğimiz dönemde yaşanan Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Türkiye'nin ayçiçek yağı ihracatının olumsuz etkilenme ihtimali ve buna bağlı olarak vatandaşların endişelenmesi ile gündeme gelmişti. Bu durum, marketlerde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşların ucuz ayçiçek yağı temin etmek için adeta yarışa girmelerine sebep olmuştu.

tmo ayçiçek

TMO, uygun fiyatlı ayçiçek yağı satışıyla dikkat çekiyordu ancak bu zam ile birlikte ayçiçek yağının fiyatının artması, tüketicilerin dikkatini çeken bir gelişme oldu. Ayrıca, diğer tarım ürünlerinde de fiyat değişiklikleri görülüyor. Bu değişikliklerin tüketicilere etkisi ve gıda piyasasındaki genel eğilimler yakından takip edilmeye devam edecek.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.