65 yaş üzeri vatandaşlara sevindiren haber! İBB beklenen haberi verdi

65 yaş üzeri vatandaşlara sevindiren haber! İBB beklenen haberi verdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 65 yaş üstü vatandaşlarına müjdesi var. İşte detaylar..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 65 yaş ve üzerinde olan tüm vatandaşların toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak faydalanmaya devam edeceklerini açıkladı. Özel Halk Otobüsleri Derneği'nin 65 yaş üzeri yolculara tanınan ücretsiz ulaşım hakkının uygulanmaması yönündeki açıklamasının İstanbul'a herhangi bir etkisinin olmadığı kaydedildi.

Özel Halk Otobüsleri Birliği, artan maliyetlerin gerekçe gösterilerek 65 yaş üzerinde olan yolculara ücretsiz yolculukları sonlandıracağını duyurdu. İstanbul Belediyesi (İBB), duyurunun İstanbul'u etkilemeyeceğini ve 65 yaş üstü kişilerin şehirdeki özel halk otobüslerini ücretsiz kullanmaya devam edeceğini söyledi.

65 yaş üzeri vatandaşlara sevindiren haber! İBB beklenen haberi verdi

"65 yaş ve üzeri ücretsiz kullanmaya devam edecek"

İBB açıklamasında, "İBB'nin 3 yıl öncesinde hayata geçirmiş olduğu Özel Toplu Taşıma İşletim Sistemi (OTİS) sayesinde İstanbul'da çalışan özel halk otobüslerine toplamda 1,6 milyar lira destek veriliyor. Bu kapsamda ücretsiz olarak yararlanmaya devam edecekler" denildi.

Ekonomik Kayıpları Belediye Karşılayacak

Açıklamada, OTİS sayesinde 65 yaş üzeri vatandaşların İstanbul genelindeki ulaşımı nedeniyle oluşan ekonomik kayıpların belediye tarafından karşılanacağı belirtildi.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.