Sigaraya bir zam daha: 65 TL'ye kadar yükseldi

Sigaraya bir zam daha: 65 TL'ye kadar yükseldi

Alkole ve sigaraya gelen zamlar görenleri şok etti. İşte yeni fiyatlar...

Yeni yılın başlamasıyla birlikte Türkiye'de bir dizi zammın ardı arkası kesilmiyor. Köprü-otoyol geçişleri, akaryakıt, MTV ile trafik cezaları ve alkolün ardından şimdi de sigara fiyatlarına zam geldi. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, Perno grubuna yapılan zamın ardından sosyal medya üzerinden bir sigara markasına daha zam yapıldığını duyurdu.

Dündar, yaptığı açıklamada, "Alkol gruplarındaki zamların ardı arkası kesilmiyor. Jack grubundan sonra Perno grubuna da zam geldi" şeklinde belirtti. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise "Bat #sigara gurubuna da #ZamGeldi" notunu düşerek yeni fiyatları paylaştı.

alkol sigara zammı

2023 yılında sigara fiyatlarına yapılan 23 liralık bir artışın ardından, Jit grubuna yapılan son zammın etkisiyle en düşük sigara fiyatı 52 lira, en yüksek sigara fiyatı ise 60 lira olarak güncellendi. Bu zamlarla birlikte tütün mamullerine olan talep üzerindeki etkinin göz ardı edilemeyeceği bir gerçek haline geldi.

Ülke genelindeki sigara tiryakileri ve tütün ürünlerine olan talep üzerindeki bu yeni zamlar, hem bireylerin hem de ekonominin üzerindeki baskıyı artırabilir. Söz konusu zamların sosyal ve ekonomik dinamiklere olan etkileri ise ilerleyen günlerde daha net bir şekilde ortaya çıkacak gibi görünüyor.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.