SGK uzmanı emekli bayram ikramiyesi için ilk kez rakam verdi

SGK uzmanı emekli bayram ikramiyesi için ilk kez rakam verdi

Milyonlarca emeklinin gündeminde yer alan bayram ikramiyeleri hakkında SGK uzmanından açıklamalar geldi. 2 bin TL olan emekli ikramiyeleri için yeni düzenleme yapılırken Bakan Işıkhan, zam sinyalini verdi. İşte SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan son durum yorumları...

Emekli maaşı ek zam ödemelerinin tamamlanmasıyla beraber milyonlarca emeklinin gözü 10 Nisan Ramazan Bayramı'na çevrildi. Emekli bayram ikramiyesi zammı ne kadar? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkha katıldığı bir programda merakla beklenen soruları tek tek yanıtladı.

Ramazan ve Kurban Bayramı için çalışmalar devam ederken 166 milyar 200 milyon lira bayram ikramiyesi olarak emeklilere ödeme yapılacağı açıklandı. Emeklilere 5 bin TL bir seferlik destek verilirken Bakan Işıkhan, görüşmeler sonrasında değerlendirmelerde bulunulacağını açıklandı.
bayram emekli ikramiyesi
EMEKLİ İKRAMİYESİNDE SON RAKAM
Milyonlarca emekliy heyecanlandıracak rakamlara dair ilişkiler değerlendirilirken 2000 liralık ikraiyenin yüzde 50 zam ile 3 bin TL'ye ele alarak yüzde 150'lik artışla 5 bin TL'ye çıkarılması bekleniyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun ise yeni yılda emeklilere yapılan zamla beraber 4 bin TL civarında emekli ikramiye verilmesinin beklendiğini ifade etti.
Erdursun, 2018'de emekliye bayram ikramiyesi başlanırken net asgari ücret 1.603 TL, bayram ikramiyesi 1.000 TL ödeme gerçekleşirken net yüzde 62,5'ine isabet edildiği bilgisi verildi.
Uzman isim Erdursun, bayram ikramiyelerine yüzde 50 zam yapılmasıyla rakamın 3 bin TL, yüzde 100 zam yapılacağı duyurusu apılırken 4 bin TL, yüzde 150 zam gelmesi durumunda 5 bin TL olacağına değindi.

ZAMLI BATAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

2024 emekli bayram ikraiyesi zamları için Meclis düzenlemesi şartıyla beraber Meclis'in çalışmaları Mart ayı içerisinde tamamlanması öngörülüyor. Resmi Gazete'de yayımlanacak 10 Nisan Çarşamba gününe denk gelirken Ramazan Bayramı öncesinde ise 1-7 Nisan ödemeler yapılacaktır.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.