Seçimden önce gelen dolar tahmini yatırımcıları üzdü

Seçimden önce gelen dolar tahmini yatırımcıları üzdü

Türkiye’de seçim atmosferi yine ekonomik piyasaları hareketlendirdi. Gram altın ve dolar/Türk Lirası kuru, seçim öncesi belirsizliklerle birlikte yükseliş eğiliminde. Vatandaşlar, artan belirsizlikler karşısında döviz bürolarına ve kuyumculara yönelerek alım yapma eğiliminde. İşte tüm detaylar...

Türkiye’de seçim atmosferi, altın ve döviz piyasalarında hareketliliği artırarak vatandaşların endişelerini arttırıyor. Gram altın fiyatlarındaki yükseliş ve dolar/Türk Lirası kuru üzerindeki artış, vatandaşların 'yükseliş beklentisi' ile döviz bürolarına ve kuyumculara akın etmesine neden oluyor.

Altın fiyatları, ons altın fiyatının belirleyici etkisi altında hareket ediyor. Uzmanlar, altın fiyatlarının yönünü ons altın fiyatından alacağını belirtiyorlar. Ancak dolar/Türk Lirası kuru için yapılan tahminler ise seçim sonrasına odaklanıyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtür, seçim sonrasında dolar/Türk Lirası kurunda 34-35 Türk Lirası seviyelerinin görülebileceğini ancak aşırı derecede büyük bir yükseliş beklememek gerektiğini ifade ediyor.

 

SEÇİM ÖNCESİ DOLAR VE ALTIN HAREKETLİLİĞİNİN ANALİZİ!

Türkiye’de seçim atmosferi, altın ve döviz piyasalarında hareketliliği artırarak vatandaşların endişelerini arttırıyor. Gram altın fiyatlarındaki yükseliş ve dolar/Türk Lirası kuru üzerindeki artış, vatandaşların 'yükseliş beklentisi' ile döviz bürolarına

 

Bu hafta Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı yüzde 0,13 artarak 2 bin 238 Türk Lirası'ya, cumhuriyet altınının satış fiyatı ise yüzde 0,12 artarak 15 bin 43 Türk Lirası'na yükseldi. Geçen hafta sonu 3 bin 678 Türk Lirası olan çeyrek altının satış fiyatı ise 3 bin 683 Türk Lirası'na çıktı.

Dolar, bu hafta yaklaşık yüzde 1 oranında değer kazanarak 32,2190 Türk Lirası'na, euro ise yüzde 0,30 artarak 35,1450 Türk Lirası'na yükseldi.

Seçim öncesi döviz ve altın fiyatlarındaki dalgalanmaların, vatandaşların ekonomik kararlarını etkilemesi bekleniyor. Ancak uzmanlar, ani fiyat değişimlerine karşı dikkatli olunması gerektiğini ve yatırımların risklerinin bilincinde olunması gerektiğini vurguluyorlar.

Seçim öncesi dönemde altın ve dolar piyasalarında artan talep ve hareketlilik, dikkatleri seçim sonrası beklentilere çeviriyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altın fiyatlarını etkileyen talep artışına dikkat çekerken, dolar tarafında oluşan beklentileri değerlendirdi.

Yıldırımtürk, seçim öncesi dönemde artan talebin seçime kadar daha da yükselebileceğini belirtiyor. Ancak dolar tarafında oluşan yükseliş beklentilerine katılmadığını ifade ediyor. Serbest piyasada doların 33 liraya yaklaştığını ve makasın bankalararası piyasa ile serbest piyasa arasında 1 liraya kadar açıldığını belirten Yıldırımtürk, seçim sonrasında doların 34-35 liraya kadar yükselebileceğini öngörüyor. Ancak aşırı derecede büyük bir yükseliş beklentisinin gerçekçi olmadığını vurguluyor.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.