Otomobil almak isteyenlere duyuruldu: Yeni zam açıklandı

Otomobil almak isteyenlere duyuruldu: Yeni zam açıklandı

İkinci el otomobilin 932 TL olan noter onaylı satış fiyatı 1.489,36 TL'ye çıktı. 2024 yılı yeni araç tescil ücretleri 717,13 TL'den 1.138 TL'ye yükseldi.

Yeni düzenlemeler noter satışlarını ve kayıt ücretlerini artırarak vatandaşları ve araç alıp satan işletmeleri etkileyecek. Araç sahibi, 2. İkinci el araç aldığınızda noter satış ücretlerinde artış hissedeceğiniz gibi, yeni araç aldığınızda da tescil ücretlerinde artış hissedeceksiniz.

Türkiye'de 2024 yılında ikinci el otomobillere ilişkin noter satış ücreti ve sıfır araç tescil ücretine zam yapılacağı açıklandı. Düzenlemeye göre ikinci el otomobillerin noter onaylı satış fiyatı 932 TL'den 1.489,36 TL'ye çıktı. Benzer şekilde 2024 yılı yeni araç tescil ücreti de 717,13 TL'den 1.138 TL'ye çıkarıldı.

"Noter nezdinde yapılan işlemler"

İkinci el otomobilin noter satış fiyatı

1- Araca ait tüm belgeler satıcı tarafından notere teslim edilir.

2- Aracın satışta herhangi bir sorun yaşamadığından emin olunması gerekir.

3- Alıcıdan ve satıcıdan üstünde T.C. kimlik numarasının yer aldığı geçerli kimlik belgesinin talebi istenir. Bu şekilde alıcı ve satıcının kimlik kontrolü yapılır.

4- Yetkili bir kişi tarafından noter tasdikli satın alma sözleşmesi düzenlenir, alıcı ile satıcı tarafından imzalanır, ad ve telefon numaraları bulunur.

5- Alıcı, noter tasdikli satın alma sözleşmesini imzaladıktan sonra ödeme aşamasına geçerek hesaplanan noter ücretini ve işlem ücretini öder. İşlem sonucunda alıcı, araca geçici ruhsat alabilir.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.