Maaşı 17 bin TL'den az olana 2500 TL ödeme! Bakanlık musluğu açtı

Maaşı 17 bin TL'den az olana 2500 TL ödeme! Bakanlık musluğu açtı

Geliri 17 bin 2 TL ve altı olan hanelere ilaç gibi gelecek bir destek ödemesi geliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan çalışma kapsamında bu hanelere temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere aylık 2.500 TL destek hibesi verecek. Aile Bakanlığı tarafından hanelere ödenen aylık 2.500 TL tutarındaki desteğin detayları haberimizde..

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından aylık destek ödemeleriyle birlikte aralıklı ve tek sefere mahsus yardımlar, gıda, malzeme, yakacak, giyecek ve benzeri yardımlar dahil olmak üzere halka çok sayıda destek hizmeti sunulmaktadır.

Maddi destek özellikle ekonomik sıkıntı yaşayan insanlar için önemlidir. Bütçeye aktarılan nakit miktarı ihtiyaçları karşılamaya yetmiyor ancak acilen kamudan ek ödeme yapılması gerekiyor. Peki Aile Bakanlığı'nın sosyal yardım şartları nelerdir? Nakdi sosyal yardımlardan kimler faydalanabilir? Sosyal yardımlara başvuru nasıl ve nereye yapılır? Sosyal yardım başvurusu ve koşulları hakkında bilgiler haberimizde..

"Hanelere sosyal yardım ödeniyor"

Hanelere temel ihtiyaçların karşılanması amacıyla yapılacak destek ödemelerinin 2024 yılında en fazla 2.500 TL'ye çıkması bekleniyor. Aile yardım paketiniz kapsamında nakit yardımından faydalanabilmeniz için bazı şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. Aylık sosyal yardım ödemeleriniz bir yıl süreyle hesabınıza yatırılır. Yıllık geliriniz arttıkça ödeneğiniz de artacaktır. Hanelere ödenen miktar asgari ücret miktarının kişi başına düşen payına bağlıdır.

Ayrıca hanedeki çocuk sayısına bağlı olarak hanelere paket bazında ek destek de verilmektedir. Nafaka ödemelerinde her çocuk için nafaka her haneye ayrı ayrı aktarılır.

Destek Paketi Sosyal Yardım Başvurusu ve Koşulları

Maaşı 17 bin TL'den az olana 2500 TL ödeme

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sağladığı sosyal yardım ödenmesinde belirli koşullar geçerlidir. Ülkemizde yaşayan vatandaşlar ve Mavi Kart sahipleri Aile Destek Paketi kapsamında hane halkı desteklerinden faydalanmaktadır. Ülkemizde ikamet zorunluluğunun yanı sıra, bu yardımlardan 18 yaş üstü vatandaşlar da yararlanabilmektedir.

Hanenizin kişi başına düşen gelirine göre e-devlet sistemini kullanarak hızlı ve kolay bir şekilde sosyal yardım başvurusunda bulunabilirsiniz. E-Devlet'e giriş yaptıktan sonra arama alanına "sosyal yardım başvurusu" yazıp ilgili sayfada "Yeni başvuru" kısmına tıklamanız gerekmektedir. Tek yapmanız gereken gerekli bilgileri girmek ve başvuru işleminiz tamamlamaktır.

Nerede yaşadığınıza bağlı olarak belediyenin sosyal yardım paketi “Aile Destek Paketi”ne de başvurabilirsiniz. Vatandaşlar başvurularını doğrudan belediyeye bağlı SYDV'ye (Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı) yapabilirler.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.