Köprü ve otoyol ücretlerine zam geldi

Köprü ve otoyol ücretlerine zam geldi

Köprü ve otoyol kullananlar bu habere çok üzülecek! Tüm detaylar haberimizde.

Köprü ve otoyol ücretlerinde zamlı tarife açıklandı! 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KÖPRÜ VE OTOYOL ÜCRETLERİNE ZAM GELDİ

Karayolları Genel Müdürlüğü Yap İşlet Devret kapsamında özel şirketlerin işlettiği köprü ve otoyol ücretlerinin 1 Ocak tarihi itibariyle zamlandığını paylaştı. Yeni düzenlemeye göre ÜFE kapsamında düzenlenmesi beklenen geçiş ücretleri 2022 senesinde ÜFE endeksi yüzde 97.72 oranında gerçekleşmesine rağmen zamlanmamıştı. Geçiş ücretleri 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle aynı şekilde uygulanıyordu. Otoyolların daha güvenli ve kısa süreli ulaşım sağlaması amacıyla, boğaz köprülerine büyük bakım onarım yapılıp servis ömürlerini uzatması, işçilik ve malzeme fiyatlarında yaşanan artışlar ve bakım işletme maliyetlerinde yaşanan zamlar değerlendirilerek 

köprü ve otoyol geçişlerine zam geldi

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen otoyol ve boğaz köprüsü geçiş ücretleri yüzde 76 oranında, YİD modeli kapsamında özel şirketlerin işlettiği köprü ve otoyol geçiş ücretleri yüzde 50 oranında arttı. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen otoyollarda otomobillerin en düşük geçiş ücretleri 9 TL, en yüksek ücretleri 84 TL, boğaz köprüsü için tek yön otomobil geçiş ücretleri 15 TL olarak belirlendi. Yap İşlet Devlet tarafından işletilen köprülerin otomobil geçiş ücretleri Osmangazi Köprüsü için 290 TL, 1915 Çanakkale Köprüsü için 295 TL, Yavuz Sultan Selim Köprüsü için 35 TL olarak belirlendi. Araçlara göre köprü geçiş ücretleri Karayolları Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi olan www.kgm.gov.tr internet sitesi üzerinden vatandaşla paylaşılıyor. 

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.