Konut fiyatının en çok arttığı il şaşırttı

Konut fiyatının en çok arttığı il şaşırttı

Konut fiyatları gün geçtikçe artış göstermesiyle beraber deprem üç haneli artışla beraber Hatay'da artışlar görüldü. Bazı illerde deprem etkisi yaratırken üç haneli oranlarda artış yaşandı.

Faizler arttı, konut fiyatlarında artış hızı düştü. Bu durum üzerine bazı illerde yükseliş tüm hızıyla devam etti. Hatay'da konut sayısındaki azalmalar yaşanırken yüzde 113'lük bir artış yaşandı. Erzurum'da ortalama konut fiyatı 1 milyon 865 bine, Muğla'da 7 milyon 193 bin TL'ye yükseldi.

İstanbul'da konut fiyat artışı yüzde 65 ile neredeyse enflasyonun altında kaldı. İllerde ortalama konut fiyatı 4 milyon 239 bin oldu. Ankara'da konut fiyatlarına yüzde 87 artış yaşandı. En çok konutun satıldığı 3. il Antakya olurken yıllık artış ise yüzde 59 seviyelerine gelindi.
eprem
İLK SIRADA HATAY BULUNUYOR
Konutun en fazla değerledirmeye alındığı il depremden ötürü Hatay olurken konut sayısında azamalar yaşanırken fiyatlar bir yılda 113 artış yaşandı. Hatay üzerinde ortalama konut fiyatı 2 milyon 845 bine çıkarılırken fiyat artışıyla beraber Hatay'ı yüzde 98 ile Erzurum ve yüzde 93 ile Muğla yer aldı.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.