Halka arzlar geri dönüyor: İki şirket halka arz onayı aldı

Halka arzlar geri dönüyor: İki şirket halka arz onayı aldı

SPK'den Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri AŞ ve Bor Şeker AŞ'ye onay verildi. Halka arz olacak! Detaylar haberimizde.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri AŞ ile Bor Şeker AŞ'nin halka arzını değerlendirdi. Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

SPK'DEN ONAY ÇIKTI

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri AŞ'nin 35 TL, Bor Şeker AŞ'nin ise 26,54 TL bedelle halka arz başvurularını uygun gördü. Tahvil ihracına başvurusu onaylanan şirketler arasında 500 milyon TL ile İstanbul Varlık Yönetimi AŞ, 264 milyon TL'ye Akdeniz Faktoring AŞ,8 milyar TL ile Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler AŞ, 1 milyar 200 milyon TL ile Mercedes Benz Kamyon Finansman AŞ ve 760 milyon TL ile Tam Finans Faktoring AŞ de bulundu. Aktif Portföy Yönetimi AŞ, Playgate Girişim Sermayesi Yatırım Fonu kuruluş onayı ve hisse ihracına ilişkin ihraç belgelerinin onaylanması başvurusunun onaylanmasına karar verildiğini söyledi. Yönetim Kurulu, A1 Portföy Yönetimi AŞ Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonu ve A1 Portföy Yönetimi AŞ İkinci Gayrimenkul Yatırım Fonu'nun kurulması için onay başvurularını memnuniyetle karşıladığını duyurdu. 

SPK'den Onay Çıktı

SPK'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Colendi Menkul Değerler AŞ'nin diğer türev ürünlerin yanı sıra hisse senedine dayalı türev ürünler, hisse senedi endeksine dayalı türev ürünler, alım satım aracıları, yatırım danışmanlığı ve en iyi çaba aracıları sağlama başvurusunun faaliyete geçmesine karar verildi. İşletme izni memnuniyetle karşılanıyor. Açı Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık AŞ, Yönetim Kurulumuzun makine ve ekipmanlarının değerlendirilmesine yetkili kuruluşlar listesinde yer almaktadır.” Nurol Varlık Kiralama AŞ ve Desa Deri Sanayi ve Ticaret AŞ'ye idari para cezası uygulandı. İnternet üzerinden yurt dışında kaldıraçlı işlem yapılan 41 internet sitesine erişiminin engellenmesi için yasal işlem başlatılması kararlaştırıldı.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.