Faturasını getirene 3500 TL yardım! Başvurana 5 dakikada ödeniyor

Faturasını getirene 3500 TL yardım! Başvurana 5 dakikada ödeniyor

Türkiye'de doğal gaz faturası ödemelerinde zorluk çeken vatandaşlar için devlet tarafından yeni bir destek programı başlatıldı. Bu program kapsamında, doğal gaz faturası ödemelerinde yardıma ihtiyacı olanlara 3.500 Türk Lirası'na kadar destek ödemesi yapılacak. İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, soğuk kış aylarında doğal gaz kullanımının artmasıyla ortaya çıkan ekonomik zorlukları hafifletmek için yeni bir destek programı olan "Doğal Gaz Tüketim Desteği"ni başlattı.

Muhtaç insanların yaşadığı ekonomik sıkıntılara çözüm olması hedeflenen bu destek programı ile kış aylarında artan doğal gaz tüketim maliyetlerine katkı sağlanacak.

Günümüzde artan enflasyon ve temel ihtiyaçların maliyetlerindeki yükseliş dikkate alındığında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, vatandaşlara yönelik önemli bir yardım sunma kararı aldı. Bu kapsamda, soğuk hava koşullarına karşı mücadele ederken doğal gaz faturalarının yükü altında ezilen vatandaşlara destek olmak amacıyla 3 bin 500 Türk Lirası sosyal yardım ödemesi yapılacak.

 

DOĞAL GAZ TÜKETİM DESTEĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI

Günümüzde artan enflasyon ve temel ihtiyaçların maliyetlerindeki yükseliş dikkate alındığında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, vatandaşlara yönelik önemli bir yardım sunma kararı aldı. Bu kapsamda, soğuk hava koşullarına karşı mücadele ederken doğal g

Son başvuru tarihi ve başvuru şartları hakkında merak edilenler netleşiyor. İhtiyaç sahipleri için önemli olan bu bilgiler, doğal gaz destek ödemelerinin ayrıntılarıyla birlikte açıklandı.

Doğal gaz destek ödemeleri, bu yıl nisan ve mayıs aylarında yapılıp yapılmayacağı konusundaki merak son buluyor. Geçtiğimiz yıl ekim ayında başlayan desteklerin, bu yılın mayıs ayına kadar devam edeceği belirtiliyor.

Başvuruların kolaylıkla yapılabileceği vurgulanıyor. E-Devlet sisteminden T.C. kimlik ve şifre bilgileriyle "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" kısmından başvuru gerçekleştirilebilecek.

Başvuruların onaylanmasının ardından ödemeler, PTT aracılığıyla yapılacak ve aynı zamanda banka hesaplarına da yatırılabilecek. Ayrıca, vatandaşlar PTT kartlarını kullanarak ATM'lerden sıra beklemeden nakit desteğini alabilecekler. Doğal gaz faturasıyla PTT'ye giden vatandaşlar da hak ettikleri nakit desteğini çekebilecekler.

Başvuru yapacak olanların bazı şartları yerine getirmesi gerekiyor. Türk vatandaşı olmak ve doğal gaz arzı olan bölgede ikamet etmek gerekiyor. Ayrıca, başvuruda bulunacak kişilerin doğal gaz aboneliklerinde mesken abone grubunda yer almaları gerekiyor.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.