Ethereum için kritik gün geldi!

Ethereum için kritik gün geldi!

Kripto para ekosisteminde tüm gözler, 13 Mart'ta devreye alınması beklenilen Ethereum Dencun güncellemesi üzerinde. Yaklaşık 475 milyar dolarlık piyasa değeri ile küresel alanda en büyük ikinci sıradaki para birimi olan Ethereum için tahminler, o tarihte 10.000 dolara ulaşabileceği öngörüyor.

Tarihsel verilerde, 1 Ocak'ta 2.282 dolardan açılan Ethereum'un, 10 Mart'ta 3.950 dolarda olduğunu gösteriyor. Yıl başından bu yana değeri %70 artan Ethereum, bundan faydalanmış gibi görünürken bu gelişmenin küresel ekonominin gevşemesi ve Bitcoin ETF'nin zamanında onaylanmasının bir etkisinin olduğu değerlendiriliyor.

BİTCOİN FİYATI REKOR KIRDI

Kripto para piyasasında özellikle şubat ayı başlarında güçlü bir olumlu havanın oluştuğunu ve Bitcoin'in şimdiye kadarki en yüksek değerine ulaşarak 70 bin dolara ulaştığını söyleyen Sönmez, "Elbette bu olumlu gelişmeler Ethereum'u da etkiliyor. dünya genelinde en büyük olan ikinci kripto para birimidir. Grayscale analistleri, Ethereum'un mevcut fiyat performansının Dencun yükseltmesine ilişkin beklentileri yansıttığını söylüyor. 2024, Ethereum'un Dencun güncellemesinin ardından yeni zirveleri test ettiği yıl olabilir" dedi.

Ethereum için kritik gün geldi!

Sönmez, "Bu güncellemeyle Ethereum ağı, 'proto-danksharding' adı verilen yeni bir özelliği tanıtacak" derken açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

Bu özellik esas olarak daha fazla blok alanı sağlanmasına yardımcı olur ve daha fazla zincir dışı işlemi uygun maliyetli bir şekilde işleme potansiyeline sahip Katman 2 ölçeklendirme çözümleri sağlar. Kullanıcılara daha düşük işlem ücreti, geliştiricilere ise yüksek geliştirme maliyetlerini düşürme olanağı sağlayan bu yükseltme, büyük miktardaki verinin daha da verimli depolanmasına olanak sağlayacak. Bazı tahminler, bu güncellemeyle birlikte Ethereum'un sosyal finanstan oyuna kadar çeşitli uygulamaların geliştirilmesine daha uygun bir blockchain'e dönüşeceği yönünde. Ethereum topluluğu ve ekosistemi güncellemenin sorunsuz ilerlemesi için nefesini tutuyor”

ETHEREUM'UN 2024 HEDEFİ 10 TRİLYON DOLAR

Ethereum için kritik gün geldi!

Sönmez değerlendirmesini şu tespitlerle tamamlıyor:

"Düşük işlem ve aynı zamanda geliştirme ücretleri yatırımcıların ilgisini artıracaktır. Bu sayede Ethereum fiyatının önümüzdeki dönemde artabileceği düşünülüyor. Tahminler Ethereum'un 2024 yılında 8.000 ila 10.000 USD fiyatına ulaşabileceğini gösteriyor. Elbette bu yıl Ethereum üzerinde spot ETF beklentileri de var ki bu ihtimal %50-60. Bitcoin bazlı borsa yatırım fonları borsalarda işlem görmeye başladığında neler olduğunu ve oluşmuş olan hacmi görmüş bulunuyoruz. Ethereum ETF başvuruları ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu masasında beklemede. 7/24 1.800 kripto paraya yatırım yapma olanağı sağlayan ve 150'den fazla Türk Lirası cinsinden kripto projesini alma ve satma fırsatı getiren Gate.TR olarak, ekosistemdeki bütün gelişmeleri yakından takip ediyoruz ve ürün yol haritasını bu gelişmeleri dikkate alarak belirliyoruz. Türk kripto ekosisteminin kripto paralara açılan kapısı olma yolunda devam edeceğiz”

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.