Emeklilere 1 Haziran sürprizi geliyor

Emeklilere 1 Haziran sürprizi geliyor

Kurban Bayramı öncesi emeklileri ilgilendiren önemli gelişmeler yaşanıyor. Ramazan Bayramı'nda 3 bin TL'ye yükseltilen bayram ikramiyeleri, Kurban Bayramı'nda da ödenecek. Ancak, ikramiyelere zam yapılması beklenmezken, emekliler ödemelerinin ne zaman yapılacağını merak ediyor. İşte detaylar...

Haziran ayında normalde 17-26 Haziran tarihleri arasında ödenmesi gereken emekli maaşları, bir defaya mahsus olmak üzere öne alınacak. Buna göre, emekli maaşları 10-14 Haziran tarihleri arasında ödenecek. Bu durum, emeklilerin bayram öncesinde maddi sıkıntı yaşamaması adına olumlu bir adım olarak değerlendiriliyor.

Ödemelerde öncelikle Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) emeklileri yer alacak. Daha sonra Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensuplarına ödemeler yapılacak. Önceki bayramlarda da olduğu gibi, bu sıralama bu bayramda da geçerli olacak.

BAYRAM İKRAMİYELERİNE ZAM GELECEK Mİ?

emekli

Emekliler, maaşlarının bayram ikramiyeleriyle birlikte ödenmesini talep ederken, çalışmaların bu yönde devam ettiği belirtiliyor. Ancak, bayram ikramiyelerine zam yapılacağına dair herhangi bir resmi açıklama bulunmuyor.

Kurban Bayramı öncesi bu gelişmeler, milyonlarca emeklinin dikkatle takip ettiği konular arasında yer alıyor. Detaylarıyla şekillenen ödeme takvimi, emekliler arasında büyük bir öneme sahip.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.