Emekliler dikkat: Son gün 31 Mayıs

Emekliler dikkat: Son gün 31 Mayıs

Kurban bayramında emekliler ne kadar para alacak? Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Bayram ikramiyesi kaç TL olacak? İşte ayrıntılar...

Haziran ayı, milyonlarca emekli için sevinç dolu bir döneme dönüşüyor. Kurban Bayramı'na denk gelen bu ayda, emekliler hem düzenli maaşlarını alacaklar hem de beklenen bayram ikramiyesini hesaplarında görecekler.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamalarına göre, Kurban Bayramı öncesinde emeklilere yapılacak ödemelerle ilgili detaylar netleşiyor. Bayram ikramiyesi olarak belirlenen 3 bin lira tutarındaki ödemeler, emeklilerin hesaplarına 10-14 Haziran tarihleri arasında yatırılacak.

Özellikle Kurban Bayramı'nın 16-19 Haziran tarihlerine denk gelmesi, emekliler için erken aylık ödemesi olasılığını da gündeme getiriyor. Bu durumda, emekliler hem ikramiyelerini hem de aylıklarını birlikte alabilecekler. Bu ödemenin, en düşük emekli maaşı alanlar için 13 bin TL'yi bulabileceği belirtiliyor.

kurban bayramı ikramiyeleri ne zaman hesaplara yatacak

Memur emeklilerinin maaş ödeme günleri genellikle ayın 1'i ile 5'i arasında olduğundan, bayrama denk geliyor ve aylıklarını zaten almış olacaklar. Ancak SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ödemelerinin bayrama denk gelmesi durumunda, ödemelerin erken yapılması bekleniyor.

Ayrıca, emeklilik başvurusu yapmamış olanlar için de bir fırsat penceresi açık. 31 Mayıs akşamına kadar başvuru yapacak olan sigortalılar, Kurban Bayramı ikramiyesinden yararlanabilecekler. Başvuruların sona ermesinin ardından, Haziran ayı içinde hak edilen ikramiyeler hesaplara yatırılacak.

Bu süreçte, emeklilerin maaşlarını zamanında ve eksiksiz alabilmeleri için hükümetin aldığı kararlar ve uygulamalar yakından takip ediliyor.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.